用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 York k1 offer
樓主: meluvmeme
go

York k1 offer [複製鏈接]

引用:Quote:宏心+發表於+14-12-3+19:31+我剛有+S

原帖由 kimber_peony 於 14-12-04 發表
我小朋友讀緊York, 剛有SC offer! 但我仍諗緊放吾放棄York, 因為佢真係一間好用心既學校, 小朋友又讀得開 ...
我同你一樣,覺得st.cat好好,但都好唔捨得york,其實係york教到我個b甘叻,感激佢地,但都會盡快決定,放返d offer出來

引用:Quote:twk005+發表於+14-12-4+14:20+我同你

原帖由 kimber_peony 於 14-12-04 發表
係呀~ YORK 所辦既活動好用心, 不是用來應酬家長~ 而我小朋友每日番黎都扮老師, 又成日主動自己溫書, 如果 ...
嗰首how are you today? Are you sleepy, are you angry, are you happy today? Happy face. 佢好好好鍾意,返到黎唱完正常版本,反轉,再自己加插唔同歌詞,可變好多首歌出來。佢係好開心

引用:其實有無人話到比我聽st+cat有咩好?因為我

原帖由 cindy124 於 14-12-04 發表
其實有無人話到比我聽st cat有咩好?因為我問親都講唔到好concrete既例子!我無報sc,所以想知!好似陳慧琳 ...
無可否認,佢係一所提供優質教育的學校,相信無人會有異議,佢地以啓發小孩思維聞名,培養小孩閱讀見稱,考小學雖未必有保証,但見你係st.cat出品,有幾間好的小學都會對呢d學生有好感d,另外,一般學生都係自信,活潑,presentable但有禮。如果喜歡谷,想考乜cert物cert便非你杯茶。

引用:+本帖最後由+宏心+於+14-12-4+23:41+編輯+\

原帖由 宏心 於 14-12-04 發表

看來各位忠心死士誤解了我。由始至終,我只是批評某校長,為了 ...
每個人的感受唔同,我都聽過校長幾塲talk,但自己感覺偏向正面,無諗人地唔好野先。反而,校長曾經講過我地呢d細b,就係要比大b付出多3倍努力才可追到平手,雖然而家唔講得上成功,但現在考到更好的學校,總算為細b爭了口氣。所以,校長呢句鼓勵說話,我到而家仲深深記在心中,感激都黎唔切。

引用:+本帖最後由+chungayu2+於+14-12-5+10:57+

原帖由 chungayu2 於 14-12-05 發表

大家不放*宏心*的話在心,在文章中已經知道他只一面倒不滿 ...
可否分享選york原因,真心聆聽。我自己掙扎了一段時間才決定放york,都好唔捨得,佢地係教得好好係真嘅

引用:Quote:原帖由+twk005+於+14-12-05+發表可否

原帖由 sweethearts 於 14-12-05 發表
你自己也說了其中幾個原因
1) 你個小朋友讀得好開心
2) York教到你個小朋友好叻
你講嘅都中哂我鍾意york的原因,當初收到sc offer,身邊個個都話揀sc啦唔駛諗,但我都未動搖,只係將封offer letter反覆看多次,封信又真係有哂家長想知的資料,佢地係細心d,一看便知行政高低,但我都未決定走,直到前日我打返學校問有關星期六興趣班事宜,個職員都無聽清楚我想問乜便答我: 係甘架喇,無辦法啦,hehehe,我都唔知佢he乜嘢。就係甘,我個心就開始遠離

‹ 上一主題|下一主題