用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 16網派校情況
樓主: birdman33
go

16網派校情況   [複製鏈接]

醒目開學勳章 王國長老

回覆樓主

版主按:禁止開立/邀請/徵求加入任何通訊群組,請參閱置頂通告

醒目開學勳章 王國長老

crystalaakl 發表於 18-6-3 14:00
我甲一乙二都唔入結果跌到最後呀(emoji)

培僑點會擺乙二架,咪即係棄糊.....

醒目開學勳章 王國長老

回覆樓主

朋友
中乙二韋理夫人,叩乙一崇真
即日面試,今日收通知取錄

醒目開學勳章 王國長老

christychan66 發表於 18-6-6 08:42
我都in左崇真,但冇收,有咩技巧?

咁我唔知啊
只知朋友hea做,非名幼,無考任何直私(話小朋友一般wor),無點學野。佢自己都笑話hea住完全任務,一間攪掂wor

醒目開學勳章 王國長老

pigda 發表於 18-6-7 07:57
我朋友今年報 學校同佢同其他家長都講明叩門要111
佢玩心理戰 今年自行結果都有寫
佢未必必要,但已經好多 ...

無寫話111至收表wor,叫家長如果想讀就揀1咋wor
係咪家長唸多左,一係校長靠嚇
如樓上家長講,乙二都入,咁唔通一份叩門表都唔收!?我唔信囉

醒目開學勳章 王國長老

Tong311 發表於 18-6-7 09:51
無寫,不過openday有講,話要1.1.1

其實聽過唔止一間,校長同家長講一定要111,到真正收表時又唔係果回事,又或者根本111入晒唔駛叩

我都唔明身為校長點可以咁(講得出做得到,咁巴閉非111唔收丫!)

醒目開學勳章 王國長老

anniellm 發表於 18-6-7 11:39
我都有去簡介會,校長講最好有111,111 會優先consider 啫,佢講時都笑笑口有少少embarrassed,校長自己都 ...

醒目開學勳章 王國長老

小李 發表於 18-6-7 14:43
去過梁李open day, 我都覺得校長唔錯, 講說話好中肯, 好似學校出去某些比賽成績不是最好, 但好坦然話比大家 ...

一日未埋單一日都未知鹿死誰手。入小學啫咁快就覺得贏左?

醒目開學勳章 王國長老

Clock123 發表於 19-5-16 01:36
乙一柴米 機會大ma. Thanks

柴米出名4條1至有得叩,叩門都咁高要求,你話幾多人想入?

醒目開學勳章 王國長老

hohoho888 發表於 19-5-16 09:46
大家都係米點解柴米同炮米差咁多...

邊有得咁計,同名啫

hohoho888    發表於 19-5-16 15:15
‹ 上一主題|下一主題