用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 16區的媽咪,派到邊間
go

16區的媽咪,派到邊間   [複製鏈接]

醒目開學勳章 王國長老

回覆:16區的媽咪,派到邊間

加油!

醒目開學勳章 王國長老

引用:大穫,朋友女派得好差,已叩6間門 +

原帖由 eviza_snow 於 13-06-01 發表
大穫,朋友女派得好差,已叩6間門
加油+祝福

醒目開學勳章 王國長老

引用:係呀,東區果d放晒表,基灣6/6先可入表,現

係呀,東區果d放晒表,基灣6/6先可入表,現在去灣仔區,好慘
難為天下父母心

醒目開學勳章 王國長老

呢度講緊柴灣區啊,家長對九龍學校未必認識

醒目開學勳章 王國長老

引用:咁多人派左聖馬可,可否問有邊間私小做back

咁多人派左聖馬可,可否問有邊間私小做back up?下年到我仔,好擔心,真係要考多2間私小至得啦

...
真係加班所以多位左?

醒目開學勳章 王國長老

引用:我睇左lu,都係派聖馬可,所以唔讀lu,會讀

原帖由 Wing(婷婷媽咪) 於 13-06-01 發表
我睇左lu,都係派聖馬可,所以唔讀lu,會讀返蘇浙小學
Dip埋心水準備開學吧

醒目開學勳章 王國長老

引用:Quote:原帖由+Charlotte_mom+於+13-06-01+

原帖由 都都女 於 13-06-01 發表
加班?咩意思呢?
之前係咪好難入家?
吾係呀你去佢網頁話政府批准加班呀

醒目開學勳章 王國長老

引用:聖馬可,是否真的很差?

原帖由 bertbert821 於 13-06-01 發表
聖馬可,是否真的很差?
斷龍新聞太出名了

醒目開學勳章 王國長老

chiandjoyce 發表於 13-6-1 20:44
版主,都話擴班架La.好多jm  被派左入去

其實我都唔明, 收生不足, 又准佢擴班, d人派到就大逃亡, 點呀......

醒目開學勳章 王國長老

咁快知! 繼續加油!!

醒目開學勳章 王國長老

LOVEJELLY 發表於 13-6-4 10:41
叩門第一志願培僑成功,剛剛註冊!

恭喜恭喜!

醒目開學勳章 王國長老

吾知講咩好,我都試過,完全明白。唯有祝你good luck,早日收到好消息啦

醒目開學勳章 王國長老

pooh仔 發表於 13-6-5 10:05
如你咁講, 喺啲人驚弓之鳥。 聖中收聖小只喺得一屆,這屆是剛剛升上中一這班學生(12/13)。

聖小學生未入 ...

根據歷史資料, 聖馬可2005年結龍, 中學單方面在2006年2月宣佈斷龍, 好多家長中招, 2006年6月派位當日, 家長雖獲保證可直升中學, 但亦好多跳船
http://blog.yahoo.com/ted-ng/articles/106542
http://www.edu-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=632189

呢班學生, 2012/13已經升左中一
問題係, 2005結龍後至2012年期間, 本身讀緊小學P2-P6果班, 有無直升?

醒目開學勳章 王國長老

hui916 發表於 13-6-5 10:42
我女兒在St Paul Co-ed 小學就讀, 原先坐定粒六以為兒子可以跟家姐入. 但兒子被拒後我就把培僑小選作為首選 ...

恭喜晒! 總算有驚無險
我都話左好多讀CO-ED都震緊, 驚細佬妹入唔到啦, 今時今日, 除左津校保證直上, 讀邊間都要有2手準備

醒目開學勳章 王國長老

eviza_snow 發表於 13-6-5 12:53
今年真係咁恐怖??今日返幼稚園聽聞連不嬲話派位派得好好西灣河果間“x我”都好多唔係派得好好,唔明嘅係 ...

派位同讀邊間幼稚園從來都無關係, 點解仲有家長會相信XX幼稚園派得好呢個傳言?
反而係學生叩門受唔受歡迎比較重要呀

bobbob  同意,多人考到直資私校就話者  發表於 13-6-5 13:32
‹ 上一主題|下一主題