用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 直資應該幾時叩門?
go

直資應該幾時叩門? [複製鏈接]

醒目開學勳章 王國長老

當年10月出結果, 我女waitlist, 我一直叩到7月
愛拼才會贏

HHaHHa    發表於 12-10-24 11:43
HHaHHa    發表於 12-10-24 11:43
carolmum  你讀緊果間叩番黎???點解我聽人講話應該無位比人叩既?...  發表於 12-10-23 00:39
kwkyeung    發表於 12-10-22 23:38

醒目開學勳章 王國長老

點評carolmum  你讀緊果間叩番黎???點解我聽人講話應該無位比人叩既?...  發表於 9 小時前

本身在waitlist至有得叩(過晒咁多round但唔係正選), 如果無申請過或已經out左就無得叩了
(我一直在waitlist, 不停都要叩到7月尾, 點會仲有位收其他中途插入既申請呢)

醒目開學勳章 王國長老

keith_candy 發表於 12-10-22 23:29
你由10月一直叩到7月??咁勁?
你係不斷寫信去學校嗎?可否分享下?
咁間學校幾時決定取錄你小朋友呀?

係呀, 派成績表又寫, 去完比賽又寫, 有咩獎又寫, 我估total有7-8封信
一路叩到7月30日! (咁記得係因為我唔o係香港, 7月31日返黎, stop左本來另一間學校留位既8月1日cheque, 幾驚險!)

醒目開學勳章 王國長老

我D字核突, 無試過, 你可以試下, 但我每一粒字都係真心真意的, 唔係"貴校校風純樸學生品學秉優"果D

醒目開學勳章 王國長老

引用:回復+Charlotte_mom+的帖子 你好呀,+我第

原帖由 elderberry 於 12-10-24 發表
回復 Charlotte_mom 的帖子

你好呀, 我第二次call waiting都衰左, 我諗都要叩門到出年7月了.
哎,要返工,點去到咁多啊,盡量啦

‹ 上一主題|下一主題