用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 根徳園消息
樓主: Matthew301
go

根徳園消息   [複製鏈接]

回覆:根徳園消息

我也等緊,已有sc offer

引用:Quote:minnamcmug+發表於+15-12-14+23:23+

原帖由 ho_yan2406 於 15-12-15 發表
唱歌唔難呀...
有d kg考好多野,形狀,顏色,砌圖,配對etc.....相對黎講,kv考既好簡單了
...
in過LH, 仲要有first and second in, 就覺得in kv係快靚正易....(當然我不嬲相信答晒問題不代表in得好)

in LH first in, 最後家長填表,校長係專登拖延唔入黎,全場小孩開始坐唔定,仲有家長懶醒舉手發問無聊野(以為参與有分加),結果一半以上小孩走出位,喊,....包括佢地自己小朋友。

再second in, 一行入學校門,名牌都未帶上,已有英文老師拎住塊assessment 板歡迎你,interview已開始,考colour , 考行平衡木,考throw bean bag,之後一班小朋友玩等嗌名見校長,幾個老師不停observe and assess.....

今年只in左3間,kv係算簡單,不過簡單不代表求其既,送粒糖俾你,已考左幾樣野。

引用:回覆+littleggmama+的帖子 I+see.+We+also

原帖由 minnamcmug 於 15-12-15 發表
回覆 littleggmama 的帖子

I see. We also had interview in LH. My boy did 90%.  He can say color, sha ...
both sc, kv, lh, my boy did complete 90% task. but i dun feel much confidence about the results. i think at their age, more the less they have the similat ability to do all these.

i believe teachers may not solely look for a kid to complete all task. they will have their reason to pick among candidates.

take it easy, trusting the school is the first step to choose the right school  for kid.

btw good luck today for the kv letter hope to see good news both for us

引用:Quote:原帖由+lkwkenneth+於+15-12-14+發表

原帖由 卡瑤 於 15-12-15 發表
報過LH PN ,印象中,家長小學中學大學都要填。。。
無言
填父母小學,其實想知升小的potential
很多好似不用填邊間大學,因為同幼稚園linkage少,
填表唔多唔少可見幼稚園自己focus乜。

引用:我都覺唱歌最難,係屋企就話易,但陌生人面

原帖由 fy309 於 15-12-15 發表
我都覺唱歌最難,係屋企就話易,但陌生人面前,肯講野已經好好
我in kv 個日,見隔離枱有個媽媽好大聲好惡,唱啦,唱啦,我先望一望.....如果失分,扣分不是扣小朋友,扣阿媽

去sc, 小孩不肯砌lego, 爆喊轉身揾mama,個mama係咁推佢返去砌,仲推到小朋友kick親pk...最後老師也邀請家長抱住坐大脾砌

引用:我要今晚放工先check到信

原帖由 fatdogman 於 15-12-15 發表
我要今晚放工先check到信
same...好緊張

引用:12月大B,有AM+offer,n個waiting之後第一

原帖由 kala——baby 於 15-12-15 發表
12月大B,有AM offer,n個waiting之後第一個offer,宜家讀緊嗰間基本上妹妹有優先,但KV姐姐入妹妹會唔會有 ...
我上司,20年前,妹妹不收

引用:唔知點解派左信但我未收到有信到...@@

原帖由 ziyu 於 15-12-15 發表
唔知點解派左信但我未收到有信到...@@
有d地區遲一日

pm offer

引用:Quote:原帖由+visitor123+於+15-12-15+發表

原帖由 milkteatea 於 15-12-15 發表
我同你一樣,st cat vs kv,唔知點揀好
me too

提示: 該帖被管理員或版主屏蔽

引用:住得遠的朋友,會不會為讀根德而take+offer

原帖由 suzuki12 於 15-12-16 發表
住得遠的朋友,會不會為讀根德而take offer ?
我會為讀書而搬,反正想搬,順便

提示: 該帖被管理員或版主屏蔽
‹ 上一主題|下一主題