用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 海外留學 2021入讀北愛爾蘭RSD
go

[英國] 2021入讀北愛爾蘭RSD [複製鏈接]

tsangv 發表於 20-11-21 22:37
仔都學校, 我見學費相宜, 各方面也好, 不過北愛會否很偏僻, 因為我會跟住去, 怕會好悶 ...
北愛唔會偏僻,亦唔會悶,不過 Dungannon 就只係個一萬人既小鎮,真係比較偏僻,亦比較悶。如果怕悶,踩一個鐘單車去湖邊,或者附近類似既小鎮,行一陣,然後回程,都係好選擇;再唔係揸半個鐘多啲既車,去 Belfast 行下街,買下野,又係一日。

我以前日日返學都經過 Methodist College Belfast,其實大家有無諗過呢間?見啲學校係本地人多,小朋友應該容易融入生活,聽講佢哋仲係區內名校。

RACHEL888 發表於 20-11-22 11:39
沒有寄宿
我係建議話會跟住去既網友

tsangv 發表於 20-11-25 20:21
回覆 王家爸爸 的帖子

胡杏兒母校Methodist College, 她後來返香港讀科大, 無寄宿? 她說自己在學校寄宿喎! ...
唔知道係唔係個個學生都有得寄宿,因為佢哋學校就喺我以前讀既大學對面,聽啲當地同學講,嗰間係勁既學校。

RACHEL888 發表於 20-11-25 22:02
無了寄宿喇
如果諗住陪讀,其實無寄宿反而好。

‹ 上一主題|下一主題