用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 聖羅撒幼稚園 家長自組活動 (list 同其他資料update於P.1{舊的在前}) ...
樓主: kylie_mom
go

家長自組活動 (list 同其他資料update於P.1{舊的在前}) [複製鏈接]

唔該, 加埋我地1家3口 瑜媽 -2a1c:loveliness:

原文章由 monkey妹 於 07-11-13 09:41 硐表
4. 開團啦: 士多啤梨園(新界粉嶺打鼓李屋新村嶺坪輋坭路) +香薰園(粉嶺鶴藪路655地段) + lunch (BBQ,…) +???

工作分配如下(有興趣不防自薦幫吓手啦):
會計:
聯絡1(場地):
聯絡2(參加者): monkey妹
娛樂: Florence
...

各位, 煩請取消我家3位, 家人剛告之婆婆嗰日係農曆生日, 要全家出動陪伴老人家慶祝, 下次都係唔敢咁早應承, 下次有機會再玩過, 如費用已預埋我地, 請告知.

原文章由 taifiona 於 07-12-25 20:01 發表
Hi ALL,

For #4 Activitives , BBQ Lunch @ the Lavender Garden
is HKD 58/person.
Kindly let me know how many BBQ pack you need .
I need to confrim with Lavender Garden and pay the 50% deposit.

13  ...

唉, 這裡咪舊年11月公司攪過旅行囉 .

果度比人騎馬的地方好細咋(圍2個圈仔, 前後加埋一兩分鐘到, 仲要5歲以上先比騎, 上次瑜瑜側側博唔多覺咋 ) , 除了騎馬, 可餵紅蘿蔔比馬吃, 同埋燒野食, 仲有個空地可玩, 跟住就無野可玩.

原文章由 kylie_mom 於 08-1-16 14:33 發表

唔錯, 之前公司收過fax, 我打去問過, 好似團體訂會有折扣( )

[ 本文章最後由 瑜媽 於 08-1-16 15:33 編輯 ]

其實裡面的馬同地方都好乾淨, 小朋友見到真係好開心.

原文章由 FlorenceChan 於 08-1-16 15:56 發表

如果以$148有得睇真馬(最好可以偷雞啦)、餵飼馬、又有得食,我覺得ok架。

可能她真係比較高小小 , 騎第3次先比人發覺, 其實都明, 因馬真係比教高又大隻, 太細小朋友坐上去, 而馬又突然間....都有危險性.

原文章由 srl 於 08-1-17 03:39 發表

以瑜瑜高佻嘅身型,就算唔側側膊都唔會覺,外人絕會懷疑,只是自己總會心怯怯罷...相信瑜瑜還有不少趣事特別在3歲前...

彤媽媽, 我好想睇番妳地的開心相, 但好似入唔到,  不如PM我個密碼.

原文章由 pandacat_bb 於 08-1-16 23:57 發表
各位,

爸爸將啲相條Link搬咗位, 開咗個"聖羅撒幼稚園活動區"

http://www.fotop.net/brianlam/brainlam04

P.S. 歡迎大家入去爸爸個相簿睇其它相, 不過要注意相簿裡面加咗音樂 (SRL嗰個就冇), 大家如果係公司 ...

睇到啦, 又真係影得好靚, 尤其小朋友開心的動態.

原文章由 pandacat_bb 於 08-1-17 13:04 發表
瑜媽,

你連我個網名都入錯   打扁你架 你會唔會"禁"咗cap lock呀? :D pm咗你啦

kylie_mom, 其實妳又唔需要覺得唔開心, 有時覺得妳好勇, 個個人性格都唔同, 有直接有堅持有無所謂, 鍾意出聲鍾意諗野鍾意表達咪繼續, 人人平等, 岩聽咪答唔岩咪唔睇. 其實都好欣賞佩服妳時常搵到唔同的資料放出來比大家睇.

原文章由 kylie_mom 於 08-1-23 10:52 發表
我覺得自己在srl活動時太官僚, 有系統是好, 但過份執行就不好, 令人覺得一切要聽我的指揮 & 依我地的制度, 令其他有心想攪活動的媽咪覺得麻煩而卻步, 以免多生是非.

其實, 之前有媽咪想看看有冇興趣騎馬, 我未待其 ...
‹ 上一主題|下一主題