用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 聖若瑟小學 2012-2013 小五家長入嚟傾吓
樓主: Derdad
go

2012-2013 小五家長入嚟傾吓 [複製鏈接]

嘩!! 我同Derdad 的二人世界, 今日有返d第三者, 第四者了, 好開心, 熱鬧返d就好,  唔知何時起, 這個topic成日得返我同derdad係度傾.

來年, 係最後一年了,  大家多d入來交流丫,   係過去五年, 幸好有derdad盞路明燈, 同我傾吓, 指點吓我, 我先可以穩步踏實咁行過, 希望來年, 大家多多扶持, 撐過去

回復 kidder 的帖子

嗱!!  我的練習, 都係Derdad介紹的, 我要揾返佢比我的資料再給你, 你稍等吓!!  

回復 Derdad 的帖子

GogoCheung 妳個仔有冇到Angry Bird Folder files?
我都唔知點解老師會派兩個綠豬files俾我個仔,

我仔乜都無喎, 相信你仔仔都係乖巧, 甚得老師寵愛才會有

不過去年小四學期尾, 我仔的班主任MISS HO都好有心機, 把每個仔剩底的工作紙, 用精美的FOLDER FILES 入好先派返比佢地, 真係出錢又出力

回復 KinKin_Mama 的帖子

人地就隠蔽青年, 你就做左隠蔽C9

今朝, 送完個仔, 就要帶個女去考學校, 好不容易, 先跑完一天, 一心返到屋企可以睇吓亞仔入CAMP D相, 我記得前2年, 當天就有得睇.  點知係未有茄, 原來今日係家長義工茶敍, 即日就有相睇, 唔怪之後, 今早都見到梁校長買早餐啦!!  仲比佢笑我地(媽咪), 尼几日去邊度玩???

我地聽到都開心, 放左個仔入CAMP, 本來可以走佬去玩吓, 奈何個細女情況不明, 乜心情都無.  但點都叫有几日休息, 但校長就好似未有得休息, 早前就要係數以百計的叩門資料挑人, 挑完人又要IN

唔好啦, 咁難得茄機會!!

你地d仔驗晒傷未呀?  我個只係小小擦傷, 蚊釘都無乜.   
其實, 佢去咁多日, 我日日都注意住個電話, 準備要去接返佢出尼.  因為, 係入camp前, 亞仔去為左臂覆診, 醫生話佢左臂骨的水"long"又大返, 左臂骨好似燈胆咁, 攀爬或跳水都有可能引致左臂骨裂.  好彩無事返來咋!!!   醫生的最壞打算, 真係嚇到我有取消打算mouth:" />

另外, 我個仔話camp入面d野好好食喎, 係佢為食還是真係好食呢???

琴日, 由接亞仔到返屋企途中, 我仔未停過講CAMP入面的事, 佢真係前所未有同我講咁多野

回復 wendyc 的帖子

真係咁好食, 我亞仔個肚都漲左好多返尼, 一心想佢去減吓肥, 點知仲有增無減

回復 mirrorfun 的帖子

現在情況好了嗎?  祝仔仔, 早日康復

回復 pooh仔 的帖子

我仔平時, 無乜野同我講, 這天真係前所未有講咁多

包得咁密, 又點會黑丫, 你尼個亞媽, 真係諗得好週到

Derdad  Ha Ha  發表於 13-7-10 23:36

今時今日, 教書都變成高危工作了, 尤其北區或近北區, 睇到今日段新聞, 真係眼都突埋, 以後個女點見人呀!  個副校同主任都几無辜, 無仇報添

你就好啦!!  有個咁好茄鄰居, 慳返唔少, 我今早先返左學校買書, 承惠$2600.40.  我個仔仲要季季買校服, 三個月一對白波鞋, 一個學期一對黑鞋.  

我今年都把部份p.5書比下一級的媽咪, 支持環保

你就好啦!  咁快做完, 我仔要全面停工, 佢隻左手臂玩Segway時又因撞擊而骨裂.  日日見住佢個痛苦樣, 都唔知點算好.

我當初已為醫生講得誇張, 目得要我仔做手術, 原來係真架, 佢比玻璃還要脆弱.

‹ 上一主題|下一主題