用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 海外留學 guardian
樓主: Yvonnehoney
go

[英國] guardian   [複製鏈接]

回覆樓主:

我個女用緊一間香港人開嘅guidance 公司,雖然係細間,但非常好交帶同細心,香港人又易溝通,學校有啲乜書信睇唔明,一WhatsApp 佢就好快回覆,安排交通來回機場又非常好。
我之前用嗰間大規模嘅guidance 公司,費用收得貴,但就無乜服務。我個女喺Bradford讀書,上年要搵Host family,佢竟然話學校附近啲host family冇晒位,叫我個女落Oxford ,我覺得超唔掂,車程8個鐘頭來回,的士錢仲要超貴。嗰一刻超無奈。機緣巧合,我個同事介紹呢間guidance 公司俾我,佢即刻喺學校附近個town Harrogate 搵到個host family俾我,車程都係半個鐘。
跟住之後我就用呢間公司,真係唔係賣花讚花香,佢送我個女返學校之前,仲帶我個女去China supermarket買定啲糧食返學校,等佢唔使思鄉。

Christinewyl 發表於 21-4-28 12:18
可否pm那間(emoji)(emoji)

已PM

yuyueng 發表於 21-4-28 16:00
我絕對唔會揾呢D公司,好易中伏。

我用咗一年,暫時未有中伏,仲越嚟越好,反而大公司用唔多咗唔夠半年就中伏。利申我係用家,唔係打手。

yuyueng 發表於 21-4-28 22:04
香港人自己開既細公司,首先好多學校可能唔接受,既然細公司佢哋host family 多嗎?如果大公司都未必有附近 ...

我個guidance 係香港人註英國。佢stay 喺嗰邊,係本地人。香港有分公司。Anyway ,你有你鐘意大公司,我鐘意細公司係因為佢唔係勁多客,會容易專注喺我小朋友度。况且我用咗成年,交通接送,搵host family 都非常好,搵親俾我啲host family都係專業人士。
‹ 上一主題|下一主題