用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 點解佢14 16 網推愛官唔推北官??
樓主: hohoho888
go

點解佢14 16 網推愛官唔推北官?? [複製鏈接]

hohoho888 發表於 17-9-21 10:09
趙榮德:精選全港小學88間
http://www.sundaykiss.com/%e5%b0%88%e6%ac%84/%e8%b6%99%e6%a6%ae%e5%be%b7%ef ...
哈, 你仲信佢?

不過愛官16網, 北官14網, 某程度上無衝突
還記得初為父母時,對孩子的期望嗎?我當時只想他/她平平安安,健健康康。
隨著時光飛逝,人的期望慢慢變了,變得越來越有要求。所以要經常提醒自己:毋忘初心
箴言4:23 - 你要保守你心,勝過保守一切,因為一生的果效是由心發出。
箴言22:6 - 教養孩童,使他走當行的道,就是到老他也不會偏離。

https://www.edu-kingdom.com/foru ... &extra=page%3D3
還記得初為父母時,對孩子的期望嗎?我當時只想他/她平平安安,健健康康。
隨著時光飛逝,人的期望慢慢變了,變得越來越有要求。所以要經常提醒自己:毋忘初心
箴言4:23 - 你要保守你心,勝過保守一切,因為一生的果效是由心發出。
箴言22:6 - 教養孩童,使他走當行的道,就是到老他也不會偏離。

happypapapa 發表於 17-9-21 10:52
其實愛官係16網都唔係最hit, 唔係都唔會每年可以借位比14網作大抽獎用!

而北官,坦白講係14網佢只係次選 ...
北角區, 一路都係福建人地頭, 多國內人好正常.

晴晴小B 發表於 17-10-12 08:08
可能因為佢用左啲陳年舊資料
其實.... 佢可能連有間叫"太古小學"既學校都可能唔知

晴晴小B 發表於 17-10-12 08:48
其實我覺得趙sir啲選校策略真係好流,但啲報紙偏要成日訪問佢,搞到歪理變真理
...
只能夠話, 依家D記者係更流..... 你都見, 之前會員轉載D報導, 錯漏又幾多?

真係好似要懷舊玩Photo Hunt咁
‹ 上一主題|下一主題