用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 聖博德 vs 舊華德
go

聖博德 vs 舊華德 [複製鏈接]

Saracl 發表於 15-11-28 09:02
請問统一派位選序聖博德 還是 舊華德先好?
聖博德一向唔會借位俾41網(至少過去3年都未試過), 41網既家長唔駛諗呢間
還記得初為父母時,對孩子的期望嗎?我當時只想他/她平平安安,健健康康。
隨著時光飛逝,人的期望慢慢變了,變得越來越有要求。所以要經常提醒自己:毋忘初心
箴言4:23 - 你要保守你心,勝過保守一切,因為一生的果效是由心發出。
箴言22:6 - 教養孩童,使他走當行的道,就是到老他也不會偏離。

ckhmama 發表於 15-12-1 08:16
舊華德較谷及升中派位較好!
升中派位較好

請問點好法呢?
還記得初為父母時,對孩子的期望嗎?我當時只想他/她平平安安,健健康康。
隨著時光飛逝,人的期望慢慢變了,變得越來越有要求。所以要經常提醒自己:毋忘初心
箴言4:23 - 你要保守你心,勝過保守一切,因為一生的果效是由心發出。
箴言22:6 - 教養孩童,使他走當行的道,就是到老他也不會偏離。

sai913 發表於 15-12-1 10:37
想知
兩間都無實際數字公佈, 當佢地得1/3 B1會好D

但當你見到連陳瑞祺其實升讀一線中學都只有4X%時, 1/3其實可能已經高估了!

ckhmama 發表於 15-12-1 13:28
因為上年有同學仔派左聖博德,但佢就扣門入到舊華德,都係聽佢講既資料咋,我諗佢最後兩間都選讀左舊華,應 ...
要抽中聖博德, 只有兩個可能:

1. 甲1
2. 係43網放乙1 (聖博德過去幾年都無借過位俾41網, 所以唔會有機會係抽41網既小學派到去呢間)

我認為你個位同學既家長, 可能根本唔知聖博德升中網係九龍城, 或者一廂情願覺得41網既學校一定好D啫.
‹ 上一主題|下一主題