用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 陸慶濤同福小撞期添......
go

陸慶濤同福小撞期添...... [複製鏈接]

我上年係LHT first round 撞 福附second round

兩間都有第二輪"翻生戰"
LHT-如果小朋友有去佢個"體驗日"可以考慮下,因上兩年經驗,"體驗日"其實已經選左學生😊

回復 NT-1 的帖子

咁既,我識有兩位(現P1及P2) 的LHT小朋友, 佢地都係一入去interview老師第一句就同個小朋友講:「我認得你,你係xx麻!」咁其中一位重要interview時喊都入到LHT,  所以我地覺得其實老師在體驗日已經心入面選了學生...

其實我本來想送我囡去LHT, 也花了很多時間拉關係,不過點知憧了福小second in, 呀囡又in 福小in得好好(囡話鬼佬老師比佢interview 100分)咁就隨緣比佢sec-in 入福小

注意: 福小是西人in, LHT 是中國人in,就睇你孩子係邊種形

我兩間都好鐘意,兩所都是很貼心為孩子的學校,希望我這中肯分析會幫到大家

回復 NT-1 的帖子

谷唔谷好睇小朋友,有人5:00pm已經做曬功課,我囡要1.5小時,有啲話做到三更半夜.....我囡最花時間唔係做功課,係佢坐唔定,同字唔靚...
不景福中都唔係"神級",有幾谷呀 

回復 wendyaupooh 的帖子

重新黎過......(這是上年情況)

回復 joanthony 的帖子

今日囡做了半畤已成了.....現看書中

回復 魚兒小寶貝 的帖子

支持
‹ 上一主題|下一主題