用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 今年蛇b 面試觀察
go

今年蛇b 面試觀察 [複製鏈接]

回覆:今年蛇b 面試觀察

舊年8,9月出世既龍b都話要做超大b, 其實真係少左咩?
我仔12超細蛇b,一心想佢讀k1, 但見咁多超大龍b今年報k1, 我都迫住要報d n班

引用:Quote:原帖由+orian+於+15-11-27+發表舊年8

原帖由 maomaofafa 於 15-11-27 發表
真慘,真係分分鐘大你果個16個月。如果k1收你仲讀不讀N呀
如果有k1收就讀k了, 我想佢做細b多過大b

回覆:maomaofafa 的帖子

Yes, 不過前題係有學校收佢讀k先
因為我仔無讀過n又係超細b,感覺上好似輸蝕d

引用:+本帖最後由+Littlecatta2013+於+15-11-27+

原帖由 Littlecatta2013 於 15-11-27 發表

我12月蛇仔,一D都唔覺好。
同感,in n人地嫌你大,in k又嫌你細
我in一間出卡隙村校k, 一個老師in兩個小朋友,佢睇完份form, 之後成個interview 係2成時間in我仔,8成係in 另一個小朋友,仲係咁問佢媽咪野,了解個小朋友係點,但對住我就完全無問,
感覺上佢連in都唔想in我地,有不被尊重感 (自問有禮貌,唔係眼超超既人)
In完我真係唔開心,唔係因為in得好唔好,而係唔被人尊重。。

引用:回覆+orian+的帖子 佢收得你報名費都會俾

原帖由 Littlecatta2013 於 15-11-27 發表
回覆 orian 的帖子

佢收得你報名費都會俾細B IN,但做個樣囉。
講真,佢收我都唔想個仔去讀。。
我仔未開始in時, 見另一邊張台,之前走左既人無拍好張凳,佢主動去拍好,個老師見到的,我覺得都算好印象呱?但佢咁interview, 我覺得好唔fair

引用:Quote:vpo0615+發表於+15-11-27+11:40+有D

原帖由 maomaofafa 於 15-11-27 發表
最騎呢係呢啲說話有時竟然會出自啲細B媽的口中。老實講心照大家都知細B多數選擇不多,有學校收都算叻叻了! ...
咩都有人講。。12月b做大b in n, d 人就話實收啦,你個個係大b呀麻。。做細b in k d 人又會話, 間學校咩人都收架。。。
大家睇開d, 總之有學返就得,唔好理人地點講, 希望大家都有好消息

引用:回覆+orian+的帖子 點解想做超細b既?

原帖由 janicelwy 於 15-12-04 發表
回覆 orian 的帖子

點解想做超細b既?
可能我思想古老,我自己本身算係細b, 身邊亦好多朋友係11,12月出世,個個年代根本無所謂大細b, 成積亦唔會因為1月出世或12月出世有明顯分別。。。甚至好多年尾出世成積更好。
既然佢係適齡,我覺得12月出世讀k1做所謂細b無問題,當然前題係有學校收先

引用:Quote:原帖由+Korira+於+15-12-04+發表十分

原帖由 busydaddy 於 15-12-04 發表
時代不同習慣不同,佢地應該不會怪錯超大B了
我同意時代不同,亦唔會奇怪大b既出現 (可能我仔都有機會要做大b), 不過有得揀既話,我想佢做細b多d

‹ 上一主題|下一主題