用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 劍橋小學英語考試 ?
樓主: 米妮
go

劍橋小學英語考試 ? [複製鏈接]

劍橋小學英語考試 ?

你地有無同小朋友去考"劍橋小學英語考試" ? 好似分三個級別,Starters,Movers & Flyers 我想同囡囡去報考,有無邊位媽咪有同小朋友考過呢 ? 我想了解多d,唔該報下料, thanks!!!    

Re: 劍橋小學英語考試 ?

安妮,

我囡十歲,我諗住同佢報 movers, 係咪無話合格定唔合格架 ? 咁成績會係點樣計呢 ?

up

唔該晒大家    我明白啦,我諗住同亞囡報八月頭考  

晞晴媽咪,

我想幫亞囡報Movers,書店係咪有得買劍橋試既模擬試題架,我想買番d比亞囡做下先去考   

晞晴媽咪 寫道:
Hi ChrisMaMi,

五歲是可以考Starter啦, 因程度不是太難, 不過, 如果想成績好D而又唔想報讀坊間課程, 可考慮去英國文化協會買past papers 或者到書店買一些 mock exam papers 幫小朋友預備一下...

晞晴媽咪  

我啱啱去左書店買左本 mock exam papers for Cambridge Young Learners English - Movers   諗住比亞囡操練下先,等佢知道 d 考試模式,我想報考八月份呀

cocoa2000 寫道:
晞晴媽咪

但英國文化協會話要足六歲先考得.  請問你囡囡在那裡考?

cocoa2000

晞晴媽咪 寫道:
Hi ChrisMaMi,

五歲是可以考Starter啦, 因程度不是太難, 不過, 如果想成績好D而又唔想報讀坊間課程, 可考慮去英國文化協會買past papers 或者到書店買一些 mock exam papers 幫小朋友預備一下...

晞晴媽咪  
[/quote]   

Hi Ling2,

我買嗰本唔係 Cambridge 出版架,係叫做mock exam papers for Cambridge Young Learners English - Movers , Cambridge 出版嗰本加埋要大約$250,我買呢本 $90 咋  

hi richsmart,

我喺"商x"買架,有埋 CD for listening

richsmart 寫道:
米妮

Where do you buy the mock exam papers for Cambridge Young Learners English? Is a tape or a CD included? Thank you!

ChiChiPaPa,

我想亞囡考試可以考到較高盾的成績,所以都係想報讀Cambridge 試專門學校,想問下大家,有無邊間學校讀過可以介紹比我 ? thanks

ChiChiPaPa 寫道:
[quote]
晞晴媽咪 寫道:
ChiChiPaPa,

希望你囡囡可以在 Mover 攞到好成績 ! 想問下你個女是出去上堂, 還是自修應考 ?

晞晴媽咪  

沒有出去上堂,但平時有老師上門教她英文,每星期一小時,我有通知老師跟Movers的要求教。

我覺得如果要在Cambridge試穩當地拿滿盾,一定要看它的Exam Report。Exam Report講考生的錯誤和要留意的地方。在網上,只有一期的Exam Report。家長很難可以跟進多期的reports。在坊間的Cambridge試專門學校,如ABC Pathway,它們的課程已考慮了Exam Reports上所講的問題,所以會較有效地拿取滿盾或近滿盾的成績。

我希望女兒可以movers,flyers,KET,一直考至PET。會在較高的level,參加出面的專門課程。現在Movers只是熱身,拿幾多個盾都冇所謂。我會在她考之前,幫她溫習。[/quote]

namingo,

唔該晒  
‹ 上一主題|下一主題