用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 培僑書院 聽完簡介會另我改變主意
go

聽完簡介會另我改變主意 [複製鏈接]

引用:Quote:原帖由+yoko2518+於+16-07-12+發表我

原帖由 cyberz 於 16-07-12 發表
如果唔去英國讀咁揀 dse+ gc AL仲咩? IPP唔同 dse + gc AL, 揀得 IPP就預左英國讀書

...
校長說同時有dse 和GC al 的話,本地u 就可以同時經jupas 和non - jupas 途徑 申請入學。

引用:回覆+小ot+的帖子 我是G9家長.+今年G9+升G

原帖由 cp2004 於 16-07-12 發表
回覆 小ot 的帖子

我是G9家長. 今年G9 升G10 最好成績的20名學生才有機會試DSE + IAL. 或 有老師選出的學 ...
詳細真是晤知了!但我都知唔係個個學生可以兩樣都考,都是要叻d 嗰d

引用:回覆+小ot+的帖子 我是G9家長.+今年G9+升G

原帖由 cp2004 於 16-07-12 發表
回覆 小ot 的帖子

我是G9家長. 今年G9 升G10 最好成績的20名學生才有機會試DSE + IAL. 或 有老師選出的學 ...
係wo, 我當年好似都只可參加jupas 或者non jupas , 是但一個方法入u! 但是計同一科不可以兩途徑申請,還是兩途經(j or non j ) 同時參加,就晤太記得。好似只是同一科計?因為non j 好似不同科不同學校分別報名!?

回覆:聽完簡介會另我改變主意

Just share-from 其他人blog , 因為我記得校長都係類似提過點解考dse 又考gce , 同lee 個blog 友講法差晤多!

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊
‹ 上一主題|下一主題