用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 有無家長無俾小朋友讀n班又直接有學校收k1? ...
go

有無家長無俾小朋友讀n班又直接有學校收k1? [複製鏈接]

回覆:有無家長無俾小朋友讀n班又直接有學校收k1

兩年前,大仔無讀n,只係返playgroup,都有兩間大家好心儀大校嘅offer,亦有兩間著名happy school offer

引用:Quote:原帖由+jason1978+於+14-12-11+發表

原帖由 bbnboot 於 14-12-13 發表
Hi Jason1978, 請問你都係港島的嗎?介唔介意分享下happy school 名?我都想個仔入happy school

...
果兩間分別係啟思同德貞

引用:Quote:jason1978+發表於+14-12-13+16:50+果

原帖由 milkycandy 於 14-12-13 發表
Hi 你囝囝最終揀咗邊間學校?請問你覺得德貞好嗎?想了解多些,謝!
唔係呢兩間。去咗sc, 一樣幾happy

引用:我細佬個女冇讀n,都有好多offer,最後揀左崇

原帖由 cherrybaby21 於 14-12-13 發表
我細佬個女冇讀n,都有好多offer,最後揀左崇真,其實我覺得唔關返唔返n事,父母有心機教都識好多野

...
絕對認同。

引用:其實返pg或者N未必係為左報K1,屋企得1個小

原帖由 scydc 於 14-12-13 發表
其實返pg或者N未必係為左報K1,屋企得1個小朋友,想佢多d同小朋友溝通,學下社交,群體生活都幾好架,囝囝 ...
咁屋企能堅持如老師般都可以學到自理

回覆:有無家長無俾小朋友讀n班又直接有學校收k1

SC = st. Catherine
話說回頭,仔仔k1時的確無乜自信,唔敢舉手(或者係唔識),要k1近學期尾先多啲信心。
畢竟,有啲同學仔已經係第三年返學,而佢又第一年入校園,係爭啲

‹ 上一主題|下一主題