用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼教雜談 請問有無好playgroup介紹??
樓主: steplinking
go

請問有無好playgroup介紹?? [複製鏈接]

我b女現在13個半月大住九龍區,準備等佢兩歲大時報搬往灣仔區讀灣仔區幼稚園, 請問有無好playgroup介紹??之前有朋友介紹(九龍塘)Noble place,(將坑口)Kidsplay House, (天后/尖沙咀)ArtsPlus, 呢幾間ok嗎??

10    0    0    0

回覆:請問有無好playgroup介紹??

Thanks, 呢個係我第一個囡,所以無咩經驗,可能未去過其他playgroup比較,所以覺得Noble place幾好而且唔係好貴,1歳班$2,500 per month每星期返5堂...

回覆:idkuromi 的帖子

Yes ar, Noble place(1歲班)一個鐘一堂,每月有一個主題, 例如呢個月: 農場動物(成個月嘅敎學就圍繞著主題) 圖畫,顏色,音樂都係農場動物...每月轉一次主題!!

回覆:說好的幸福 的帖子

Good ar, Thanks 說好的幸福!! 👌

回覆:Moonlight819 的帖子

Thanks Moonlight819, "Tutor Time"有咩好處??係邊區㗎??

回覆:lilykksw 的帖子

Noble Place Education Centre
10 Somerset Road, Kowloon Tong
Tel: 2338 2268
Website: http://www.nobleplace.net/

引用:little+pods +

原帖由 kywen100 於 14-01-16 發表
little pods
(天后)Little pods 有咩好㗎??Thanks !!

引用:Quote:原帖由+steplinking+於+14-01-17+發

原帖由 Moonlight819 於 14-01-17 發表
Kowloon Tong, good for environment and lessons!
I see ... I see.. thanks Moonlight819 ^^

引用:Quote:原帖由+Moonlight819+於+14-01-16+發

原帖由 sze.gloria 於 14-01-17 發表
Love it,tutor time.Pn 都會照讀,俾佢玩多一年先, K1 先算
Good idea, 唔洗咁擔心N班搵唔到學校, Thanks SZE.gloria (我再look look sin)

引用:Quote:原帖由+steplinking+於+14-01-17+發

原帖由 phoebewong123 於 14-01-18 發表
我上次打去問好似係$6-7000 一個月,一至五上堂㗎喎
嗰度有好多個course, 我就考慮緊呢個...

引用:Quote:原帖由+steplinking+於+14-01-18+發

原帖由 phoebewong123 於 14-01-18 發表
有乜時間揀?
你打去問下la ( Tel: 2338 2268 ),因為唔同年份/月份小朋友唔同時間,唔同班㗎...

引用:Bravo+Music+&+Art+(九龍城)Musikitchen+(

原帖由 說好的幸福 於 14-01-16 發表
Bravo Music & Art (九龍城)
Musikitchen (炮台山)
兩間的music playgroup 是同一個導師Jack哥哥教的,好 ...
我上咗去Bravo Music & Art殿堂音樂藝術中心嘅 Facebook page度睇過,好似幾ok wor, 每班4-10人($1,380六堂為一期即$250@堂)小朋友學完又有幾會去大會堂表演...

引用:我囡囡現二歲,從她九个月大開始在fotan+bo

原帖由 alaucy 於 14-01-22 發表
我囡囡現二歲,從她九个月大開始在fotan boxhill上playgroup,一直讀了3个course差不多九个月,因為沒得函 ...
http://www.boxhill.edu.hk/eng/home.php 呢間playgroup 個網頁整得好靚,但所有分校都好遠,唔就腳.. 😭

引用:Quote:Moonlight819+發表於+14-1-16+21:28+

原帖由 happybbpig 於 14-01-24 發表
how much?
我上星期二email TT,尋日打嚟覆我, 6個月班 n 一歲班兩間校舍都full晒, 要waiting..

引用:Quote:steplinking+發表於+14-1-17+20:04+N

原帖由 happybbpig 於 14-01-24 發表
中或英文教學?
老師主要用英文教學,助教老師識中文協助..

引用:Sunny+Garden+係北角和富中心很好! http:/

原帖由 achieverone 於 14-01-24 發表
Sunny Garden 係北角和富中心很好!

http://www.sunnygarden.com.hk/
我睇網頁,有個外國人,咁係咪有外國老師??如果係,我都幾鍾意, it'll good for her to interview 幼稚園...(但又係唔就腳)

引用:Tutor+time+and+arts+plus +

原帖由 booxxjac 於 14-01-16 發表
Tutor time and arts plus
我係個囡4個半月時已打咗去waiting Arts Plus但到依家都未有聲氣, 需唔需要耐唔耐打去煩下佢,問下進展呢??

引用:Quote:原帖由+steplinking+於+14-01-24+發

原帖由 booxxjac 於 14-01-24 發表
你可打去問下..因我嗰時其實係報 Victoria pg.. 但因好似我報個 campus 冇哂 weekdays lesson.. 所以佢 tra ...
I see.. 你嗰時幾時報(bb幾大)??因為佢嗰時話我遲報.. 😭

引用:Yes,+係外國老師.+就是你見到個相,+個老師.

原帖由 achieverone 於 14-01-24 發表
Yes, 係外國老師. 就是你見到個相, 個老師. 佢教的很好! 我個女學到好多野. 你如果要, 要早點book, 好fully ...
I see, thanks !! 但唔就腳呀 sorry ...

引用:如果在灣仔,可以試循道衛理中心,不貴也不

原帖由 minibib 於 14-01-24 發表
如果在灣仔,可以試循道衛理中心,不貴也不錯
Good n Thanks !!

‹ 上一主題|下一主題