用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 請問16網的朋友派成怎樣呀?
go

請問16網的朋友派成怎樣呀? [複製鏈接]

咦, 我又ok喎, 同埋亞囡既同學好多都係派到第一, 二志願, 個個都好開心呀,  我排
1) 基灣(愛)
2) 丘佐榮
3) 基灣(舊)
4) 筲官
5) 唔記得咯......

結果派第一志願, 各位放心啦, 03年出生率少過02年, 可以博一博架.

[ 本文章最後由 sarahlee 於 08-6-11 12:05 編輯 ]

lingchuling,

咁就真係唔知咯, 亞囡讀緊東區婦女福利會(愛東村), 但今年真係個個同學都派得唔錯, 我所知有4個都派左新基灣.

原文章由 lingchuling 於 08-6-11 14:07 發表
sarahlee,

請問你是那間幼稚園呀,因為發覺是一年年的,如某一間幼稚園派得好,這樣大多數那年他們的小朋友都派得好,可能是那年那間學校拿到的表格的隨機號碼就是剛巧比較前的

因為我聽到上年小西灣呂明才就派得幾好,所以 ...

ufo175,

我想問下係邊度睇到?? 因為我搵極都搵唔到, thanks.

原文章由 ufo175 於 08-6-11 22:15 發表

錯啦,你去睇睇教統局有關『愛秩序官立小學』既視學報告,你就知中招啦,他們成績低於全港學校水平,校風亦寫有待改善,課程策劃亦未見成效,學生品德有待改善,上述全都係視學報告內容,你話見到驚唔驚。 ...

ufo175,

我搵到咯, thanks.

原文章由 sarahlee 於 08-6-12 09:59 發表
ufo175,

我想問下係邊度睇到?? 因為我搵極都搵唔到, thanks.

完全同意, 亞囡派到新基灣(第一志願), 身邊既人個個都同我講恭喜, 其實將來可能好辛苦, 要同個小朋友一齊捱, 但anyway, 我覺得最緊要俾小朋友知道, 父母係support佢既, 條路就算幾辛苦都會同佢一齊行.

原文章由 Xanthe 於 08-6-17 14:43 發表
sandylaw,

舊基灣都有家長話多功課同大壓力嫁!我覺得讀邊間學校都要睇小朋友+家長的合作!

‹ 上一主題|下一主題