用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 joyful pn interview..
樓主: shana_tsun
go

joyful pn interview.. [複製鏈接]

回覆:joyful pn interview..

我係13年1月B,麗城學校打黎下年2月可以插班,上星期五去左interview, 我將我記得分享
1)放三張顏色咭,問邊一張係咩色,要小朋友指
2)一籃玩具,叫小朋友自己攞,老師再問係咩黎,有車仔
3)俾一本細書小朋友自己揭,再俾佢自己講書入面見到咩,有balloon, apple
4) 有一張大BB畫,問邊度眼耳口鼻,要小朋友指

其實老師無問過家長問題,因為係外國老師interview, 一定全英文,我囝都聽唔明,老師好好叫家長中文幫下,好D,起碼最後都指到

係呀,家長只可以用中文翻譯條問題再問一次,最後都要小朋友講car, apple, balloon...都幾難
我小朋友做到50%,眼耳口鼻唔肯指

回覆:joygigi 的帖子

我係上次opening時申請,唔記得幾月,好似6月

回覆:Dediamond 的帖子

我都唔知到時會升K1定會讀多年N,如果N我就會出去第二間讀,因為已經有第二間offer 15年N

回覆:Dediamond 的帖子

Kln tong cannan已經收左,所以如果repeat N, 就出去讀

回覆:joygigi 的帖子

我小朋友應該1516年N班,依家extra
仲有下學期雜費要交

‹ 上一主題|下一主題