用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 大家對寶血會上智有甚麼評價
go

大家對寶血會上智有甚麼評價 [複製鏈接]

功課少到不得了,十分自由,—年两考無UT(是隨時散測),英文好就—d都唔辛苦,老師十分友善,.U% 还可以吧~~比以前AL年代是差了。

入U%大概是63%

下面是四科level 4 or above的%:
http://www.edu-kingdom.com/forum ... 959&extra=page%3D16

2013年的:

http://www.edu-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=2264159&extra=page%3D1

講件小插曲,就知校長幾开明:

話説HTC每年有辦英国遊学团俾学生自由參加,有分中一、二初团及中三以上Advanced programme. 阿女中—升中二个暑假我無俾佢去,到F2我同阿女講,団費唔平錢我只有一筆,當然參加advanced果个啦~因為行程密集d学多过遊,对寫作要求高d.於是佢去揾校長商量可否俾佢越級參加学姐果个programme。校長話睇过佢英文成績同作文後,認為佢可应付到就批准佢參加Advanced programme.此事令我覚得校長唔会按本子辦事,死古古的,係好开明的校長。

TwinWong    發表於 15-9-18 12:00
ANChan59    發表於 15-9-18 11:47

講件小插曲,就知校長幾开明:

話説HTC每年有辦英国遊学团俾学生自由參加,有分中一、二初团及中三以上Advanced programme. 阿女中—升中二个暑假我無俾佢去,到F2我同阿女講,团費唔平錢我只有一筆,當然參加advanced果个啦~因為行程密集d学多过遊,对寫作要求高d.於是佢去揾校長商量可否俾佢越級參加学姐果个programme。校長話睇过佢英文成績同作文後,認為佢可应付到就批准佢參加Advanced programme.此事令我覚得校長唔会按本子辦事,死古古的,係好开明的校長。

YmOra  很好的處理.  發表於 15-7-14 13:04

qpa 發表於 15-9-22 17:01
請問英文會教深一年嗎?
其实上到中学都唔係坐係度等老師逐隻生字教你,要多阅讀多听寫講,從唔同渠道学习~亦無乜grammar可以教啦~

YuenBaBa  , 絕對同意  發表於 15-9-22 21:08

qpa 發表於 15-9-23 00:03
因為聽說另一女校教深一年,即F1買F2教科書,所以好奇一問。
書單都係練习,唔覚有課本~~
‹ 上一主題|下一主題