用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 啓思小學附屬幼稚園 收到15/16 K1offer 既媽媽
go

收到15/16 K1offer 既媽媽 [複製鏈接]

My daughter has an offer K1 but my daughter's interview performance was not good.

回覆:kvvvcheung 的帖子

In 得最差呢間,但好意外收咗am.

回覆:收到15/16 K1offer 既媽媽

我仍考慮留位費中,因朋友大女細女讀緊,冇可口非是Happy School(彩用IB program), 老師有愛心,但聽完大女現在剛考小學就全軍覆沒!英文ok, 中文,數學就……
但2位小朋友非常開心享受學習。
除非考慮小朋友讀番啟小,唯一因素每月學費$8000 起!

如果同九龍塘正校迦南比,啟思小幼就一定好過迦南。

現在未有其他offer, 真是難決定。

回覆:kvvvcheung 的帖子

不是差,只是上出面小學,對比程度淺。
始終Happy school.
我老公改變注意,留咗位。因為佢對呢間學校有良心感覺。

引用:不是差,只是上出面小學,對比程度淺。 始

原帖由 Mag223 於 14-11-20 發表
不是差,只是上出面小學,對比程度淺。
始終Happy school.
我老公改變注意,留咗位。因為佢對呢間學校有良 ...
良好感動

由於先生特別喜歡呢間,所以交咗留位了。

阿妹個同事係咁講,做咩考呢間!
程度非常淺,冇功課,俾佢同事彈到呢

回覆:sunnymama2 的帖子

我同先生都喜歡呢間學校,唯獨是呢間咁早offer!
當然我有睇校綱上小學la, 但冇可囗非Happy School 去到K3 都冇功課,就要家長額外操練。
我朋友2個女讀呢間,她都話讀得開心冇壓力,老師有愛心,但大女考出面小學就已經反映到不足之處。

我好自豪同人講呢間收咗,好多人都問我,為什麼選Happy School.

原來學術加強咗

如果不住九龍城區,但選啟小附屬幼稚園,將來大抽獎是否有幫助?
考直資小學如何?

Thank you.

引用:回覆+Mag223+的帖子 [size=15.55555629730

原帖由 kvvvcheung 於 14-12-10 發表
回覆 Mag223 的帖子

大抽獎No special help ar~will u consider 啟小?
Not consider 啟小.
other 直資

‹ 上一主題|下一主題