用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 課外活動 請問妳地小朋友學邊種算 - 珠心算, 公文式, 奧數等等 ?? ...
樓主: tramtram
go

請問妳地小朋友學邊種算 - 珠心算, 公文式, 奧數等等 ??? [複製鏈接]

Re: 請問妳地小朋友學邊種算 - 珠心算, 公文式, 奧數等等 ???

Re: 請問妳地小朋友學邊種算 - 珠心算, 公文式, 奧數等等 ???

河馬媽咪 寫道:
各位媽咪請留意:
因為現在還有mami pm我問珠心算老師既資料, 你們可以在這裡繼續留資料, 我會轉交給老師, 之前未收到pm回覆的mami, 老師話安排到時間就會叫我聯絡你們

姓名 --------------- 地區---------小朋友年齡
Brenda08----------Tsing Yi------near 5 yr old
PCmom------------荃灣朗逸峰---4 yrs old

connieaunt 寫道:
Hello PhoebeBaby:

Could you advise (pm) me the center contact number?
Thank you. [quote]

PhoebeBaby 寫道:
睇到咁多家長講,但好似好少人講e.nopi math,所以都想俾多個選擇各家長。

我仔仔大約半年前學緊公民數,但因為佢話做到好悶,唔肯再上堂,之後有朋友介紹我試下e.nopi math,初初都只係抱住試下既心態,(因為始終好少人知呢個數學)

但我睇過佢地d習作同上堂,我覺得都幾好,所以到而家都成左4個幾月。

我覺得最好之處係佢係英文數學,而且唔止計數,仲有一part叫做邏輯數學,d老師話由細開始學邏輯數,唔單止數學好左,連其他學科都有幫助。

我個仔不知幾鍾意呢部份,佢而家日日都話要做習作,而且d老師話佢d程度俾同年既快左,真係好開心呢
[/quote]

Pls pm me the same info!

河馬媽咪 寫道:
各位媽咪請留意:
因為現在還有mami pm我問珠心算老師既資料, 你們可以在這裡繼續留資料, 我會轉交給老師, 之前未收到pm回覆的mami, 老師話安排到時間就會叫我聯絡你們

姓名 --------------- 地區---------小朋友年齡
Brenda08----------Tsing Yi------near 5 yr old
PCmom------------荃灣朗逸峰---4 yrs old
joeysimon----------九龍塘-------near 5 yrs old

河馬媽咪 寫道:
各位媽咪請留意:

joeysimon----------九龍塘-------near 5 yrs old
jvc2002----------沙田------------5yrs old

Hello PhoebeBaby

我囡囡學咗一年珠心算啦, 但因間學校教得太慢, 所以我都好想試比佢上妳話的 e.nopi math, 可以提供多些參考資料給我嗎? 例如在那裏上堂, 學費等, 謝謝妳!

Vivien

PhoebeBaby:

Could you pm the detail of this course to me, please ???

Thank you !!!
[/quote]
PhoebeBaby 寫道:
睇到咁多家長講,但好似好少人講e.nopi math,所以都想俾多個選擇各家長。

我仔仔大約半年前學緊公民數,但因為佢話做到好悶,唔肯再上堂,之後有朋友介紹我試下e.nopi math,初初都只係抱住試下既心態,(因為始終好少人知呢個數學)

但我睇過佢地d習作同上堂,我覺得都幾好,所以到而家都成左4個幾月。

我覺得最好之處係佢係英文數學,而且唔止計數,仲有一part叫做邏輯數學,d老師話由細開始學邏輯數,唔單止數學好左,連其他學科都有幫助。

我個仔不知幾鍾意呢部份,佢而家日日都話要做習作,而且d老師話佢d程度俾同年既快左,真係好開心呢

[/quote]

Hi, 河馬媽咪

我住屯門區的...可否send info 給我 ??

Thanks

河馬媽咪 寫道:
各位媽咪請留意:

abc123__812           元朗          4歲

河馬媽咪,

Hello, 我住在屯門區, pls send information to me...

Thanks a lot!

請問港島東區有沒有學珠心算的地方?

醒目開學勳章

Zitalin, Hehemum and PhoebeBaby,

Please PM the detail information to me.  Thanks!

河馬媽咪,

I want to join too (Located At Shatin), can you ask
the teacher to contact with me??  Thanks!!
(I had PM you my mobile no..  Please check)

請問幾多歲可以學珠心算比較適合, 我女e+3歲升k2,讀得未??
‹ 上一主題|下一主題