用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 想問有關北區幼稚園既問題
go

想問有關北區幼稚園既問題 [複製鏈接]

想問有關北區幼稚園既問題

大家好,

我想問問上水粉嶺有咩全日制o既幼稚園架 ?
因我放工要 7:15pm 先可以去到幼稚園接返小朋友
所以想問有冇幼稚園有延遲時間至 7:15 左右架 ?

以下係我問過o既幼稚園, 請大家比啲意見睇下仲有冇其他會可以遲少少先接返小朋友既幼稚園, thanks

碧湖嘉德麗 6:00
祥華幼稚園 6:00
恩光 6:00
五常法 7:00

本來好想小朋友入讀神召會同呂明才架(諗住試下考唔考到都好呀嘛) 但佢o地連全日制都無, 有冇全職媽媽可以提供意見呀? (媽媽真係偉大)

在此祝各位媽媽 --- 母親節快樂 !!!  

Re: 想問有關北區幼稚園既問題

你的situation應該問下D上水開心樂園 or fanling鄰舍'負'導會幼稚園等D政府津貼嘅幼稚園, 佢地有延遲servive!

粉嶺鄰舍輔導會無延展的 :

你要選擇一些有幼兒園的幼稚園就多數都有延展, 如保護兒童會, 上水開心樂園, 東華三院好似有一間, 係華明邨的.......

詳情睇幼稚園概覽, 佢地有寫邊間有延展服務

click here
父母的人生, 可比喻成栽種一棵樹, 把一棵樹苗栽種成大樹, 需要適當的養分, 適當的陽光, 適當的雨水. 在此過程中, 父母要扮演的角色是 - 樹苗需要水分, 就提供水分; 被暴風雨摧殘時, 要懂得保護, 就這麼簡單, 絕不是把樹苗養成蘋果樹, 梨樹或是很漂亮的盆栽.

謝謝二位的意見呢
我剛剛問了祥華村的東華三院洪王家琪幼兒園有延展服務至七點半呢
請問有冇媽媽知道呢間幼兒園好唔好架 ?

多謝大家o既意見呀

另外想問問仲有冇其他幼兒園都可以延展到大約七點半到架 ?
‹ 上一主題|下一主題