用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 大埔道崇真06年K2 & K3 小朋友家長,入來啦! – Part 5 ...
go

大埔道崇真06年K2 & K3 小朋友家長,入來啦! – Part 5 [複製鏈接]

大埔道崇真06年K2 & K3 小朋友家長,入來啦! – Part 5

Part 5 啦! 請過來呢邊繼續!

Links to Previous Parts -
大埔道崇真06年K2 & K3 小朋友家長,入來啦!
大埔道崇真06年K2 & K3 小朋友家長,入來啦! – Part 2
大埔道崇真06年K2 & K3 小朋友家長,入來啦! – Part 3
大埔道崇真06年K2 & K3 小朋友家長,入來啦! – Part 4

Other related links -
崇真小學家長?
崇真教學法
06崇真舊生會
06年大埔道崇真幼稚園k1----交流站

[size=large]06年崇真K2 & K3小朋友 (updated on 24.11.2006)

如有錯漏,請指正!

上低信班
1. Chloe (Jennie)
2. Skye (balltsang)
3. Kiri (Kirima)
4. Zoe (snowB)
5. Cissy (得意媽)

上低望班
1. 濤濤 (somimi)
2. (lam's mother)
3. Tracy (sunsunsandy)
4. 俊彥 (Yin媽咪)

全低愛班
1. Kuk hin (yy13)
2. Owen (朱MayMay)
3. Cherry (Cheerful12)
4. 依言 (palmchristy)
5. 鎧謙 (himbb)
6. Hei Hei (lavender)

全低仁班
1. Adrian (Adrian媽媽)
2. Natalie (mamamui)
3. Vicky (Vicky'smom)
4. Little Yellow (Mrs.Yellow)

上低禮班
1. 昕昕 (Jade)
2. Jeff (carcar)
3. 旨樂 (phebechong)

下低義班
1. Hailey (ConnieBaby219)
2. Anson (叮叮噹噹)
3. (YYJC )

下低善班
1. wesley (wesleyb)

下低勇班
1. Owen Tsang (CCheng)
2. 樺樺 (wawa_mami)
3. 熙妍 / Valerie (soldier)

IK2 (國際班)
1. 樂陶 (yammiebaby)

上高信班
1. Hazel (一家三口)
2. (冰涼鎮痛貼)
3. (LamChu)

高愛班
1. (肥師奶)

高禮班
1. (ANGELCHANMA)
2. 昕羨 (真堅新國民)

下高義班
1. Tiffany (happyma)

下高勇班
1. YY (yymum)

全高仁班
1. (snoopy)

Re: 大埔道崇真06年K2 & K3 小朋友家長,入來啦! – Part 5

早晨

Vicky'smom

忘了....Vicky 5肯吃壽司  

好好笑, 有小朋友見到青瓜壽司5肯吃, 指住要吃蟹柳壽司
又有些小朋友要吃新鮮包起的壽司  

hong2002 寫道:
各位家長義工,

真係好多謝你地,我今次係第一次做統籌,其中安排不甚完備,請大家見諒.

silvia_ng,
一定要請你食飯!辛苦曬!

各位,我映左小量相片,整理好後再通知大家.

黃太
多謝你統籌, 美食坊一切順利
期待你的相片 :wink:

Re: 大埔道崇真06年K2 & K3 小朋友家長,入來啦! – Part 5

有相睇.....好野.   
其實係一家四口子

醒目開學勳章

vicky's mom > 你尋晚係米冇zzz, 0249 有message, 0541 又開門      佩服! 佩服!
該用戶已被刪除

lam's-mother >> 我都好想同妳傾計, 但有d小朋友真係好like 肉醬意粉, 真係做到冇時停. 但見到d小朋友o禁開心, 底番.     

收pm.
其實係一家四口子

Connie,

噚晚囡囡話Hailey 媽咪, 請佢食壽司, 好好味, 平時不喜歡食野的女兒, 都食了兩件, 仲叫我即刻再做壽司比佢食!  

我唔係口甜舌滑, 您入得廚房出待廳堂, 唔怪得 Hailey 好似您一樣咁醒, 咁大方!   

多謝您的幫忙及報導

Cheerful  

Connie, 一家三口, lam’s mother,

你們怎樣參與學校的義工, 是否學期初時填那張紙, 定家教會攪活動搵成員參加 ? 除了學期初剔了想做懇親會的義工外, 一直都無機會可再點樣參加學校的義工工作 ! 請問有什麼途徑 ?

lam’s mother,

Pls. check pm.

Cheerful12 寫道:
Connie,

噚晚囡囡話Hailey 媽咪, 請佢食壽司, 好好味, 平時不喜歡食野的女兒, 都食了兩件, 仲叫我即刻再做壽司比佢食!  

我唔係口甜舌滑, 您入得廚房出待廳堂, 唔怪得 Hailey 好似您一樣咁醒, 咁大方!   

多謝您的幫忙及報導

Cheerful  

你真係識氹人
熟的朋友就知我, 又5入得廚房, 又5上得大場
只係識得shopping
俾C6知有人咁讚我實笑C佢     

整壽司是本人的強項, 話說Hailey2 yrs 5肯吃飯, 便試用整壽司的方法和她一邊整一邊食

朱MayMay 寫道:
各位,

今期童裝開倉(尖沙咀)跟上一, 兩次差不多, 都係果d牌子,
但今次 d age 多d , 1-2, 2-4, 5-6, 7-10 都有. 女仔款多d, 波鞋就無咩睇, 反而 elle 有d 黑鞋就幾底 , 唔駛 $100, 我都買左對 & 兩件polo 恤  

Lunch 去左 Toonsland 的浴袍$49 , 泳衣 $ 56
socks $10 對, 其他衫5係好平
今次5收 EPS 要帶足cash , over$300 可簽咭

mamamui:
一家三口話你係專家嘛, 我信佢架. anyway都要唔該晒你.

一家三口:
你囡囡學學林數學成點呀?

Adrian媽媽 寫道:
Connie, 一家三口, lam’s mother,

你們怎樣參與學校的義工, 是否學期初時填那張紙, 定家教會攪活動搵成員參加 ? 除了學期初剔了想做懇親會的義工外, 一直都無機會可再點樣參加學校的義工工作 ! 請問有什麼途徑 ?

可能咁0岩在圖書館義工, 因此家教會有我們的資料

呢次美食坊黃太在BK post過 :wink:

lam’s mother,

Pls. check pm
該用戶已被刪除

YYJC 寫道:
mamamui:
一家三口話你係專家嘛, 我信佢架. anyway都要唔該晒你.

一家三口:
你囡囡學學林數學成點呀?

YYJC > 我就覺得唔錯. 知道囡囡做exercise 好大意囉.  
其實係一家四口子

ConnieBaby219>>

個website 仲開唔開到呀? 我估妳可能妳要download
D software 才可以開到呀!
其實係一家四口子

jennie > Where are you ?
其實係一家四口子

唉呀!!我電腦壞o左!!乜入來已經係page 2啦!!!遲大到o黎報到!!!

君媽>>好開心有咁多靚相呀!!! 多謝你同君爸!!     
耶穌拯救人, 人間真有幸, 從此做人冇閉翳, 歡欣讚頌神, 好開心, 耶穌在我心,你與我樂共聚, 歡欣讚頌神.

一家三口 寫道:
jennie > Where are you ?

咪追緊你地d message o羅.....睇到我       

今日有冇見到chloe 係咁食食食呀?? 佢無食自己d 野食呀!   

仲咩學校d 影相質咁差....真係懞過乜咁.....

比學林數d 料我得無?? 唔記得佢同公文數有咩分別呀???不過我自己就鍾意奧數多d, 但我已超齡lu.   
耶穌拯救人, 人間真有幸, 從此做人冇閉翳, 歡欣讚頌神, 好開心, 耶穌在我心,你與我樂共聚, 歡欣讚頌神.
‹ 上一主題|下一主題