用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 乘數表
go

乘數表

乘數表

請問你地的小朋友幾多年才要背乘數表.

Re: 乘數表

我大仔係一年級xmas就開始背, 由7-9背起.

簽名被屏蔽

我亞仔k3上學期已經識背晒乘數表
而家識2個位乘一個位, 不過未算好熟練

No worry. Primary schools will only request students to learn times table in primary two. My daughter's school asked us to memorize times table during the summer holiday of primary one.

hi, 其實你可以買隻9因歌比佢聽, 佢地可以擋歌仔噉唱, 好快會識晒, 我仔仔依家k2, 佢都係聽佐幾日, 佢都巳經識唱晒出來, 你睇下噉樣會唔會易o的

qkhui 寫道:
hi, 其實你可以買隻9因歌比佢聽, 佢地可以擋歌仔噉唱, 好快會識晒, 我仔仔依家k2, 佢都係聽佐幾日, 佢都巳經識唱晒出來, 你睇下噉樣會唔會易o的

Agree

qkhui:

那裡可以買到乘數表的歌仔 ?  

qkhui 寫道:

onsf 寫道:
qkhui:

那裡可以買到乘數表的歌仔 ?  

[quote]
qkhui 寫道:
[/quote]

小恐龍家族之唱背九因歌 (+CD) - CHILDREN from BMG Sony
You can buy this set in record shops such as HMV....