用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 請問45區(慈云山)邊間小學好?
go

請問45區(慈云山)邊間小學好? [複製鏈接]

請問45區(慈云山)邊間小學好?

除了:
真鐸
保良局錦泰(是否傳統), 仲有冇其他好的小學呢?

tks!

Re: 請問45區(慈云山)邊間小學好?

45區家長:

請提供意見, tks!     

Hi !  

45 網有嘉諾撒小學(新蒲崗),
私校有音小,
深程度的有錦泰小學,
小班活動的有真澤,
多人讀的有可立, 聖博德(學校村).
:-D

crtstal媽媽 :

tks! 知否聖博德(學校村)好不好?

基慈又如何呢? 它也是小班兼活動教學, 其中有一班中文課用普通話上課, 又新校舍, 好似幾好, 請問可有聽聞基慈comment好不好呢?      

上次基慈開放日睇過, 但感覺一般, 沙塵滾滾, 但老師ok!

彩雲聖若瑟都好, 但佢無全日, 政府未批土地  :evil:
依晴Hillary, 依韻Eleanor

醒目開學勳章

我都係45網, 好煩啊!
孩子之心有如泥膠,當它還是柔軟可塑時,請好好把握時間,塑造你心中所愛。「忙碌」、「疲倦」永遠不是好借口,孩子大得很快,今日拿不出時間會變成明日的遺憾!

Giant:

Hi, 咁我們要互相交流一下意見, relax 吓啦!

醒目開學勳章

Bone-Bone,

好呀, 多d交流; 因我得一個小朋友, 又對呢期d小學冇乜認識, 所以好煩, 好驚揀咗間唔啱阿仔嘅小學。 :cry:  :cry:
孩子之心有如泥膠,當它還是柔軟可塑時,請好好把握時間,塑造你心中所愛。「忙碌」、「疲倦」永遠不是好借口,孩子大得很快,今日拿不出時間會變成明日的遺憾!

BoneBone,
Thanks for your sharing.
我是開放日之後去的. 基慈大部份都整好, 見個lib. 仲緊圍板, 但見過新校舍就好靚, 是此區少有的校舍, 主任介紹學校課程, 聽落都不錯, 心想選它, 但又少聽到這間的comment, 有d心大心細, 好懊惱!!  

Giant:

我都係一個小朋友, 都唔知揀啱唔啱阿囡嘅小學, 都唔知傳統/活動啱佢d?

momo:  

hihi, 基慈都可以唸吓, 但未必填第一round!
‹ 上一主題|下一主題