用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 海外留學 有冇家長送7歲既小朋友讀外國讀書
go

有冇家長送7歲既小朋友讀外國讀書 [複製鏈接]

有冇家長送7歲既小朋友讀外國讀書

如題~
請分享下 仔仔女女到外國讀書經驗吧
年齡可以係6-10 ^^ 男女都可以

地點: canada,uk, 澳洲 等...

例如: 點解去/ 點解選呢個國家 / 學唔學到野,好唔好 / 咩學校     等~

Re: 有冇家長送7歲既小朋友讀外國讀書

起碼都要15,16歲去先好d啦!!
除非有父母一宜陪住佢地去讀書la!!
唔係都唔放心佢自己一個ah
話有監護人 但佢地有d都唔會對你係自己仔女咁好好對待ka!!
我朋友個朋友佢十幾歲去住D homestay 佢同我講fd講好慘...果d人點對佢....但又唔敢同父母講wor!! 因為佢自己話要去讀 佢個父母先比ka咋!!
講真我而家十幾歲都handle到一半一半ka咋~~我都唔想同屋企人講...雖然我都有親戚係o度 不過都唔想下下靠人 令願支持唔到我就返hk lor!!

kayan,你好嗎?仲有跳舞嗎?

sako~kaka...你仲記得我ah     
我有ah 不過而家係外國跳...你個女lie!!
不過我而家冇join考試 因為一星期跳得一堂咋我... 因為地方遠 趕唔切去 所以都係跳星期6 lor......同埋外國呢邊好似唔多興考試咁ga 今年都冇人考 佢地個個都可能只係興趣而家lor!!

唔考試仲好啦!無壓力!
我個女無跳芭蕾喇,佢話鍾意跳中國舞多d喎,
我咪由得佢囉,遲多幾年再跳返啦!
你點呀?係果邊慣唔慣呀?
你大個女要獨立d架喇,有時間識多d新朋友仔啦,
上黎呢個阿媽網做咩遮你

咦~你個女係邊間學中國舞ah!!
中國舞都ok wor~ 我覺得中國舞d骨要好軟
我學過一排ah 不過我唔夠軟就放棄lor!! hoo~hoo!!
而家都係自己一個住ah 不過呢排又凍返 都開始有少少病o左...上o黎同你傾計ah kakaka   

如果學生年紀細, 最好去英國, 因為英國的寄宿中學管理好好, 而且當地的英童有很多也是8 歲10歲就入讀寄宿中學啦
‹ 上一主題|下一主題