用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 又一村學校家長分享園地
樓主: *vienna*
go

又一村學校家長分享園地 [複製鏈接]

Re: 又一村學校家長分享園地

Hi, ShinTeresa

我仔仔是下學期才轉校, 現在讀K.1. 今日問我幾時可以返學,佢話非常掛住同學仔和老師, 我話你仲要等多5日先返得學

想請問註冊個日要俾幾多錢呀 包括d咩呢
thanks!!!

EASTER HOLIDAY會係今日星期完結啦  
另想問你小朋友之前係邊間讀架 因我個女今年都會讀k1呀   

Need to pay full tuition fee of sept. Deadline should be in this week, right?

由 wongpsv 於 2007-04-12 16:24:29

想請問註冊個日要俾幾多錢呀  包括d咩呢  

chyiyeebird,
yes, deadline should be in this week. but how many i will pay? e.g. 書簿費, 校車, 校服... ... ???
thanks!

wongpsv,

pls check pm
該用戶已被刪除

該用戶已被刪除

Hi, peggyyau

由 5/4 - 16/4 是復活節假.

[quote]
peggyyau 寫道:
Hi mamajacky,

Can you tell me how long of the Easter Holiday?

peggyyau

Hi, Thomas&mama

我仔仔是讀 half day, 我不知你指邊種活動?? 是給孩子的還是給家長的??

Thomas&mama 寫道:
mamajacky
您好,請問你仔仔是否全日班 or half day K1?
學校多唔多活動?  
該用戶已被刪除

該用戶已被刪除

Anybody wants uniforms can pm me? my kid is a girl  

給孩子的:
星期六上午有不同興趣班可以報讀, 學費相宜.
有主題活動周, 美術比賽, 華服日, 英文唱歌比賽, 農曆年(銷).

給家長的:
視像觀課, 親子旅行, 家長觀課日+講座.

其實我仔仔都是剛剛轉校, 所以有什麼要補充請其他媽媽代勞, thanks!

Hello mamajacky
給孩子和給家長的,兩樣我都想知!
另外,可否分享一下你仔仔在校園生活的點滴嗎?
好想快d加入你們的大家庭!   

[quote]
mamajacky 寫道:

我仔仔是讀 half day, 我不知你指邊種活動?? 是給孩子的還是給家長的??

[quote]
mamajacky
您好,請問你仔仔是否全日班 or half day K1?
學校多唔多活動?  
[/quote][/quote]

平讓又一村夏季校服兩套, 夏季運動服一套, 冷氣外套一件

冬季校服一套連校褸外套及冬季運動服一套

全部是男裝中碼, 非常新淨, 只穿了幾個月.

及黃色生日袋一個, 全部今年七月可以讓出.

total $280 有意可PM我.

我囡囡係上午k1呀...

Hi! DaddyX,
你好 我想問你小朋友平日有冇午睡架 因我有d擔心,我個女係每天都有午睡時間,到返學時都唔知點算好  

me 2 my 女女just enroll pm k1 我都唔知點train 佢d 時間 佢都係由下晝1點 瞓到成 3/4點先醒
‹ 上一主題|下一主題