用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 你會選那間呢?.. 又一村 / YORK /沙田聖心
go

你會選那間呢?.. 又一村 / YORK /沙田聖心 [複製鏈接]

你會選那間呢?.. 又一村 / YORK /沙田聖心

(1) 如果囡囡較慢熱,怕羞,你會選那間呢?.. 又一村 / YORK /聖心

(2) 如果將來想讀私校或直資,你又會選那一間呢?.. 又一村 / YORK /聖心

請各家長給些指引呢!!!       

Re: 你會選那間呢?.. 又一村 / YORK /聖心

ww_so,

請問你所指既聖心是那一間呢?
My Little Prince, Naoki Kam - 諱諾BB.   

是~沙田~
Fionyiu 寫道:
ww_so,

聖心!

Re: 你會選那間呢?.. 又一村 / YORK /沙田聖心

可否講下你的見解呢??
我自己就有些少覺得聖心的老師表意麻麻(在面試當日的感覺),而且他們好似幾神秘!!

Janet.miss. 寫道:
聖心!

ww_so,

oh I see.  I don't know which approach teaching method re "聖心".  But I know that York push their students very much, their english standard is high and the maths is also hard. If I were you, I choose York.

ww_so 寫道:
是~沙田~
[quote]
Fionyiu 寫道:
ww_so,

[/quote]
My Little Prince, Naoki Kam - 諱諾BB.   

WW_so,

I have same choice with you, and I will choose York because they are good in English.  

Re: 你會選那間呢?.. 又一村 / YORK /沙田聖心

我個妹個囝而家在聖心讀緊K2, 佢話學校連食野前要洗手都無教, 佢話可能佢地收得太多小朋友,都吾想小朋友食茶點時去洗手!

ww_so 寫道:
可否講下你的見解呢??
我自己就有些少覺得聖心的老師表意麻麻(在面試當日的感覺),而且他們好似幾神秘!!

[quote]
聖心!

[/quote]
:lol:

ckp,

咁又未必,我記得上次去交留位費時,啱啱有一班小朋友排隊去完洗手回課室取杯準備食茶點喎!! 不過,當時我見到個老師個樣都幾惡,That's why i said I don't the teacher very much!!

ckp 寫道:
我個妹個囝而家在聖心讀緊K2, 佢話學校連食野前要洗手都無教, 佢話可能佢地收得太多小朋友,都吾想小朋友食茶點時去洗手!

[quote]
ww_so 寫道:
可否講下你的見解呢??

[quote]
聖心!

[/quote][/quote]

聖心, 我同您一樣, 考到一大堆出邊D學校, 最後都選佢.   
佢收小朋友太多 ?  同邊間比較 ? 夠唔夠根德園同ST CAT 多 ?
您要諗清楚您係唔想捨棄已考到出邊D學位, 定係找一個合佢的學校, 其實如小朋友慢熱, 要選一些師生比例較小的PG, 使老師可多留意佢, 您考慮得您提的4間, 應已有RESEARCH 過

这也是我的问题, 还有绍邦好不好, 有没有跟那个小学连接?我的儿子17个月,现在要报名吗?请帮忙, 我有点手足无措
‹ 上一主題|下一主題