用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 特殊教育 27歲生了一個唐氐bb
樓主: blue-blue
go

[唐氏] 27歲生了一個唐氐bb

deleted..............

[ 本文章最後由 jojoplanet 於 07-9-20 11:45 編輯 ]

不要灰心,勇敢面對

我都是28歲生了一個唐氐BB,當時我不知怎樣做,連朋友都不敢告訴,每天都在家中哭,但經過唐氐協會的姑娘幫忙,使我慢慢地了解唐氐BB的情況,現在我個仔已經2歲多了,他現在很活潑,無時停,自從去了早期教育和特殊幼兒中心,他學到很多嘢,所以你們不要灰心,

peggyyuen
謝謝你的留言,要接受自己的骨肉患有唐氏症過程一定不容易,但現在你能積極面對,實在替你和你的寶寶高興。
有空請加入我們一齊傾,我們有幾個同路人在'DS-not disabled, differently abled'的topic互相支持的啊,歡迎加入!

原文章由 peggyyuen 於 07-9-21 10:52 硐表
我都是28歲生了一個唐氐BB,當時我不知怎樣做,連朋友都不敢告訴,每天都在家中哭,但經過唐氐協會的姑娘幫忙,使我慢慢地了解唐氐BB的情況,現在我個仔已經2歲多了,他現在很活潑,無時停,自從去了早期教育和特殊幼兒中心, ...

我只是路過,但好感動。人間充滿愛。加油。

我都係路過.....

以前,每當喺街上見到唐氏/有缺陷嘅小朋友,心裡既是同情,另一方面會諗"依家咁先進,咁發達,點解仲會有咁多哩d bb出生呢?"

希望大家原諒我以前嘅愚昧....當我都經驗過懷孕,生產..就明白,好多野,唔係話check就check到,好多時候,無原因,無解釋,好多人可能咩都無做,無產檢,無oscar,一切正常!but有d人由頭check到落尾,唔知點解,最後都出事.....生命就係咁.....!

依家可能我都有個囡,所以,依家見到人地嘅小孩,even佢係有問題,我都會諗,佢地都有父母親,都係佢地父母所愛嘅小孩,同我個囡無咩分別!

加油~各位好母親!

支持大家!!!

米水
多謝你的支持.

原文章由 米水 於 07-10-24 23:21 硐表
我都係路過.....

以前,每當喺街上見到唐氏/有缺陷嘅小朋友,心裡既是同情,另一方面會諗"依家咁先進,咁發達,點解仲會有咁多哩d bb出生呢?"

希望大家原諒我以前嘅愚昧....當我都經驗過懷孕,生產..就明白,好多野,唔係 ...

reginang

你個訪問出左未 ?

原文章由 reginang 於 07-10-25 08:39 硐表
米水
多謝你的支持.

down's baby

I want some infos for about " Down's ".
Because my sister-in-law just hv a baby-girl who hv "Down's". t/4, I wants to get some infos & web site. or can we join your club to be a club member ? I think she need to sharing.  :cry:

還未, candy 話出之前通知我.

原文章由 好姨 於 07-10-30 13:54 硐表
reginang

你個訪問出左未 ?

還未, candy 話出之前通知我.

原文章由 好姨 於 07-10-30 13:54 硐表
reginang

你個訪問出左未 ?

adlababy
首先這是唐氏協會的網頁 >>> http://www.hk-dsa.org.hk/abouthkdsa/abouthkdsa.htm, 如有需要, 你可以聯絡他們的社工.

如果你們願意, 可以跟我們在這裡一齊傾, 我地呢度有好幾位唐氏寶寶既媽咪, 大家一同分享.

baby 現還在醫院定已經回家??? 身體狀況可以嗎??? sister-in-law 及你兄弟怎樣??? 大家都需要些時間去接受的, 慢慢來.......

原文章由 Adlababy 於 07-11-1 00:48 硐表
I want some infos for about " Down's ".
Because my sister-in-law just hv a baby-girl who hv "Down's". t/4, I wants to get some infos & web site. or can we join your club to be a club member ? I think  ...

加油呀各位偉大的媽咪,  
支持你地!!!!!

對於妳們的愛子之情,十分欣賞!
相信妳們一定能教育好他們,支持妳們!
天父賜兒女給我們,是要我們像天父一樣愛護及照顧他們!
多謝妳們無私的愛,讓我明白及體會更多!
一同努力做好媽媽、好爸爸吧!

原文章由 songyang578 於 07-9-2 20:46 發表
支持你們,加油
My Little Baby........Daddy & Mummy Love You Forever!

Mrs Lam, 多謝你的鼓勵及支持, 事實上我們的唐氏寶寶跟普通小朋友都是一樣, 最緊要就是我們做父母的不要介意同埋我們要對自己的小朋友有信心, 無論怎樣, 他/她們都是我們的兒女, 大家一齊努力呵
原文章由 Mrs_Lam 於 08-3-22 19:58 發表
對於妳們的愛子之情,十分欣賞!
相信妳們一定能教育好他們,支持妳們!
天父賜兒女給我們,是要我們像天父一樣愛護及照顧他們!
多謝妳們無私的愛,讓我明白及體會更多!
一同努力做好媽媽、好爸爸吧!

...

生命才是最重要!

回復 9# Adlababy 的帖子

叫你朋友加油呀~
[img][/img]