用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 海外留學 SCHOOL VISIT
go

SCHOOL VISIT [複製鏈接]

該用戶已被刪除

SCHOOL VISIT

Re: SCHOOL VISIT

唔好意思, 我剛剛睇到你這個topic, 我以前都有去過我個女間學校, 不過, 我覺得你唔駛太緊張, take it easy la. 因為佢地會就住你來講話的, 而且, 你所見同所聽到的除了當時的情竟係真的之外, 其他野打番個拆扣好了, 校長or老師一定會先讚你個兒子/女兒, 這是英國人一貫的作風, 所以, 前頭讚的可以不理, 要聽的便要留心佢讚完之後所說的話. 另外, 同校長,老師lunch是十分casual的, 因為都係在校的canteen吃, 而且不用太拘緊, 亦不要想
我女女畫得好靚呀
該用戶已被刪除

我前年9月尾也到囝囝 school visit,佢哋會就住我們的英文,或者你小朋友已可充當翻譯   ,上次學校叫了一個 h.k.同學翻譯   ,後尾他媽媽知道後都很開心,另我上次是租車的,我在school 附近的超市,買了數包很很很大包的chips給囝囝分給同學吃,及妳另可買一些有中國色彩的散子包,筷子,唇膏盒....我上次在尖沙咀買 $30約有5個散子包,其他也是很便宜,這些小禮物她們很喜歡...大家happy
該用戶已被刪除

尖沙咀海防道有一間專賣這些的,如你住附近可去looklook
我是在那裡買的
該用戶已被刪除

原來你自己一個人去咋, 我以為你老公會同你一齊去添.

不過, 英國d交通好方便, 好多地方都好易搵, 如果你去完學校有乜地方會去呀, 會唔會去London巡呀, 記得如果想save money而又想去參觀Museum的話, 可以在每天下午4時半入場, 會免費的, 但佢地會在5時半左右close, 不過都有野睇到架, 另外, British musuen 同 National galary 都係全日免費的. 同埋你最好每天都去underground買日票用, 都係十磅八磅到, 可以全日通用 (只分Zone 1, 2, 6...)連巴士都搭到架
我女女畫得好靚呀
該用戶已被刪除

‹ 上一主題|下一主題