用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 崇真小學暨幼稚園(幼稚園部) 大埔道崇真06年K2 & K3 小朋友家長,入來啦! - Part 4 ...
樓主: mamamui
go

大埔道崇真06年K2 & K3 小朋友家長,入來啦! - Part 4 [複製鏈接]

Re: 大埔道崇真06年K2 & K3 小朋友家長,入來啦! - Part 4

今日幼稚園部有冇校車遲遲未到呢??     

希望無嚇親d 小朋友啦.....

Adrian媽媽 寫道:
哎呀 ! 阿囝平時都係經這裡噃 ! 嚇c, 希望各小朋友及大人無事啦 ! 其實前日阿囝架車都有小意外, 不過好彩無人受傷, 只是小誤會, 但都嚇c我…   
耶穌拯救人, 人間真有幸, 從此做人冇閉翳, 歡欣讚頌神, 好開心, 耶穌在我心,你與我樂共聚, 歡欣讚頌神.

Re: 大埔道崇真06年K2 & K3 小朋友家長,入來啦! - Part 4

禮班尋日係面譜, 星期二係華服圖片同自己設計.
...你們不要憂愁,因靠耶和華而得的喜樂是你們的力量.(尼 8:10)

請問各位家長, 你地會準備乜野食物比上午班又上課外活動的小朋友, 小女向我投訴: 唔係飽飽就餅餅, 仲有無第二d架   

醒目開學勳章

wawa_mami, Jennie, Connie,

thanks!
:
Jennie 寫道:
[quote]
叮叮噹噹 寫道:
請問興趣班係咪完左?下學期會幾時開始呢?我唔見左張通告呀!   
thanks!

我班琴日派o左啦...唔係跟學期, 由2月開始新課外活動, 即係今日呀! [/quote]

Kirima > 蛋糕,腸仔如何?或者懷舊下,糖蔥餅,花生酥,鳳梨酥,雞蛋仔,蛋散,冰糖葫蘆。
一切皆隨緣,萬般自在不用愁。

kirima>>有時我都會比雪芳旦糕切片帶少少/三文治/芝士波/唔咳都會比旺旺呀.  我女就好想我比燒賣佢帶返學, 但去到咁O既時間, 燒賣都變得硬.....
耶穌拯救人, 人間真有幸, 從此做人冇閉翳, 歡欣讚頌神, 好開心, 耶穌在我心,你與我樂共聚, 歡欣讚頌神.

我地愛班前晚搵華服資料, 面譜係學校做左, 尋晚難得無功課做.  前幾日好似我地做功課咁, 晚晚要同佢上網搵圖片. 果晚12 點幾印D公仔無頸, 又紅當當的華服圖片出來, 連自己都嚇親    

有好消息, 阿女今日放學話樓下廁所加了防膠墊, 冇咁容易跌倒,希望唔好再有任何意外(包括校車)   

真堅新國民 > 終歸有個好消息!但想知是那類型膠墊,據知之前有小朋友是由於kick到地墊而跌倒及撞傷的。
一切皆隨緣,萬般自在不用愁。

Dear Jennie, 得意媽:

華服圖片應是之前一日的,昨日是畫臉譜?那今天呢?
放工已很晚,突然發現要搜集資料都好踢腳.....

snowB

Jennie 寫道:
[quote]
得意媽 寫道:
snowb > 搜集資料 : 華服圖片

琴日唔係畫面普咩???    [/quote]
[img align=right]D:\others\babyK.jpg[/img]

Kirima,

飽同餅之外的選擇不多啊!我有時會預備燒賣、烚一隻蛋、蛋卷咁囉!

snowB

Kirima 寫道:
請問各位家長, 你地會準備乜野食物比上午班又上課外活動的小朋友, 小女向我投訴: 唔係飽飽就餅餅, 仲有無第二d架   
[img align=right]D:\others\babyK.jpg[/img]

係na, 我都覺得今個星期似家長做功課多

SNOW B>>>我99 話今日只係數數咋...無資料要搵喎......chloe 做晒啦.

Jennie ,

chloe真叻女,我個女一定等我回家才做的...:evil:  :evil:

snowB

Jennie 寫道:
SNOW B>>>我99 話今日只係數數咋...無資料要搵喎......chloe 做晒啦.

低義班

明天帶個空的書包回校, 有許多東西帶回家 :wink:

ConnieBaby219 寫道:
低義班

明天帶個空的書包回校, 有許多東西帶回家 :wink:

阿女話明天派下學期書呀! 唔知堅定流......

Jennie
Chole應該無講錯,波仔都係話因為要派新書,所以帶個空書包返去。

波仔話今日o係學校睇『皮影戲』,聽落好得意,唔錯唔錯   

朱MayMay 寫道:
All,

今期開倉有d LEONA小童長袖底衫(男/女), 有公仔, 質地OK, 平時賣$39, 現賣 $10/件 , 都幾底 !!!有興趣去入吓貨

我今日都有去, 但只係顧住睇自己的底底, 無睇到亞仔的底底添     

早晨呀!
其實係一家四口子
該用戶已被刪除

‹ 上一主題|下一主題