用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 自閉寶寶 我好擔心同好唔開心我仔仔可能有自閉証呀 ...
樓主: 媽咪保保
go

我好擔心同好唔開心我仔仔可能有自閉証呀

Re: 我好擔心同好唔開心我仔仔可能有自閉証呀

Siuhungw,

其實自閉不是由環境而造成,而是本身腦部受損而導致, 但成因就不明, 而且你都無須擔心到時你返健康院如果姑娘覺得你仔仔有問題佢都會轉介你去做評估

媽咪保保,
唔該哂, 咁下個月返健康院CHECK咗先.

don't worry, keep on training him, esp strengthe the eye contact.  When my boy is 3, the playgroup teacher told me to bring him to do the assessment and the result was a borderline case. Now he receives pre-school training in Cartias and regualar assessment in the Gov't clinic.  Actually, I don't think that those courses can help me a lot(back up support), most important is how we can train him in our daily life. Try to let him expose to outside world.  I think Music Lessos will be good for him(now my son learns piano too).
"Love" will be the key that help us to overcome the obstacles.

siuhungw,

去私家醫生寫封轉介信, 再打電話到你所屬區內既兒童發展評估中心約期!

請先觀察是否有以下特徵:

siuhungw,
好多謝你的網址,令我更加認識自閉症.
我的姪仔今年兩歲三個月,早產2.5個月. 他媽媽在美生了他後便交給在港的爺嫲湊.早在bb時期好乖好好湊.但最近半年我同老公察覺姪仔有別於其他小朋友(我自己也有一個6歲女兒).
1.他到現在仍不多發出聲音,最多說某句他自己的語言,平時不會作聲,連最平常的要吃,要玩的要求說話也沒有.
2.完全跟我們沒有眼神交流,只會同爺嫲才有少少.
3.會喜歡玩車轆,按鈕,及用手指擦雪櫃面.
4.認數字很叻,對音樂很敏感
5.對別人說話完全沒反應,沒有接收別人指示.
6.咬自己,一不喜歡或太開心時都會.
對以上情況,我同老公都認為有問題,但爺嫲只認他年紀還少,他頑皮,他懶惰等.完全察覺不到問題的存在.最不幸的是,他父母都在外地,完全不知!
我不敢和不知怎向兩老說,若果他真的有自閉,而不及早接受幫助,對他日後發展很不利.對兩老就不用說了!
就我所知健康院巳要求他兩歲半時回去做身心發展評估,那是否即說健康院也注意到他的問題嗎?
我真的很想幫他們,但又不知如何做.因為現階段仍未肯定他是否有此症.你們看完以上情況,認為有須要再做一點事幫他嗎?[我老爺奶奶得他一個男孫呢] :cry:
一家三口大魔頭小霸王勞帝獸

Wow you are a good auntie ^-^

same case likes your 姪仔, 我仔仔在bb時期好乖好好湊. Same attitude when he was young, but has a few eye contact and loves to play with other kids. 爺爺

媽咪保保

不如你看看www.lp.org.hk,希望幫到你, 希望你都能幫到自己的心愛寶寶, 我也很希望我可以幫到我bb做家居訓練...
眼曾見,耳曾聽,清楚在聖經記明,主耶穌我救主真奇妙