用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 有無專注力不足或過度活躍症....食緊藥的小朋友 ...
go

有無專注力不足或過度活躍症....食緊藥的小朋友

有無專注力不足或過度活躍症....食緊藥的小朋友

我仔仔剛八歲,評估

Re: 有無專注力不足或過度活躍症....食緊藥的小朋友

What kind of medicine did he take?

My son is also not focusing, but doctor thinks he is OK.  However, we find him is so absent minded.

Can you give me more information about the evaluation?

Thanks.

Most likely Ritalin (parents don't even think about buying it on the street without consulting the doctors, it's psychiatric drug). The problem is those government doctors/clinical psychologists never went to the schools and observe the child there before they give out the medicine. It's really bad as sometimes kids perform differently in different locations.

BTW, I know a psychiatrist who will give out Ritalin only after seeing the child for 15 minutes (趙x宏).It's VERY BAD.

Mingma,

我仔仔就係食緊呢隻"Ritalin" 每日半粒(只係上課前食),我亦好擔心呢類藥物對佢有不良影響,但唔食藥又唔知有甚麼有效方法.
就好似尋日咁,佢比老師罰佢抄書,原因係佢上課唔專心(佢o個種所謂唔專心係乜款我亦好清楚),我問佢有無食藥,原來佢真係唔記得食,所以唔通真係唔食藥就無符. :-x

rmb,

仔仔去年十二月開始在衛生署體能及智能評估中心作評估,但首先要有醫生轉介信,你可以找家庭或相熟醫生寫轉介信,之後排期三至四個月(視乎地區),評估後如有其他轉介,要再因個別項目排期.

衛生署兒童體能智力測驗服務 HERE / 地址/電話

丸丸:

你有無問過醫生除左食藥有無其他方法呢? 醫生有無講要食到幾時?

我仔仔都係非常唔集中, 日日返學都遊魂, 老師講野就o麥都唔知.

我都好擔心, 但係醫生就話佢無事, 咁我都無辦法啦.

當然食藥我就唔多贊成, 怕有副作用.

如果有機會你試下同醫生傾下有無其他方法改善.

(你如果方便pm我傾下, 我想知多d關於你仔仔情況).

rmb

醒目開學勳章

sorry, 想插咀添, 唔好介意啊! 你地有冇聽過健腦操.  我剛係星期六去了媽媽好網站攬的健腦操講座, 講員介紹健腦操的26式中的十式. 原來小朋友的腦細胞兩三歲就唔再增加, 但腦皮紋就可以增加, 紋愈多就愈聰明 (包括了甚麼IQ,EQ,AQ....其中項是尊注力). 長時間地做這種操會增加皮紋的,  講員教完熱身的頭四式時有提過做完這四式可令小朋友起碼在之後的一小時內注意力會好D. 又可使激動的小朋馳泠靜下來. 而所需時間才六分鐘, 好似幾好咁. 而且又簡單.  唔知有冇媽咪試過呢. 聽講好多大公司都請佢去講俾D員工聽. 而外國亦很流行呢.

Latte, 又名臭Te或臭喵.

Veronna:

我無試過, 你可唔可以俾多d資料比我?

我都想學下.

Thanks
rmb

Dear Veronna,

My son is always complained by his teachers and tutorial centre that he is not concentrate during the lessons and doing homework. Kindly advise the exercise in details how to be more concentrate.

Many thanks & regards,

各位可click入以下綱址:

www.ha.org.hk/kch/adhd/study-parent.html

醒目開學勳章

健腦操有26式, 我只學了十式 (唔駛錢,都算係咁, 正式學全套要三千幾, 係新領域有得學), 係西方人發明, 但傳到中國就會發覺同穴位按摩有關.  導師話單做呢四式已效果唔錯. 我呢幾日朝早一早起身同亞仔一齊做, 自己都發覺返工做野都好似比較集中(唔知係唔係心理呢?).我唔知點係呢到話你地聽點做熱身四式, 但一些秘訣是有的. 譬如想佢集中就唔好俾佢飲甜野, 導師話身體要用好多能量先可消化甜野, 結果個人會變得好疲倦, 好想
Latte, 又名臭Te或臭喵.

Veronna,

Thank you very much for your information.

RMB

Veronna,

Thank you very much for your information.

RMB

Veronna,

RMB