用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 幼兒中心學費減免一問
go

幼兒中心學費減免一問 [複製鏈接]

幼兒中心學費減免一問

請問我大仔今年9月入讀n1是否我同老公都要工作才可申請呢??
我仲有1個細女要照顧(現3個月),如果我冇做野,這點是理由嗎??
thx~

Re: 幼兒中心學費減免一問

你無做野都可以申請, 到時你問學校

pekkle_c123 :
唔該晒妳呀,咁請問妳既情況係咪同我差唔多呢?
同埋妳減免到幾多呀?thx~

我都想問下,係咪先揀左"幼兒中心",再係個間幼兒中心申請"學費減免"架?
Thanks.

qaiqbb 寫道:
我都想問下,係咪先揀左"幼兒中心",再係個間幼兒中心申請"學費減免"架?
Thanks.

係呀, 你入左學之後, 學校都會出通告或者開家長會時都會講!

m琳琳 寫道:
pekkle_c123 :
唔該晒妳呀,咁請問妳既情況係咪同我差唔多呢?
同埋妳減免到幾多呀?thx~

我減到一半, 我大伯佢地一家四口, 都減到四分三, 因他們的收入不高, 同是太太無做野的.

如果我係你, 我都會照申請, 因為是我們的福利, 無謂益晒班大陸人(我係話d爸爸&媽媽不是香港人而來港生仔拿福利個d), 得就輕鬆d, 唔得就算。

忘記話你知, 我個fd佢都老公做警察佢都申請, 佢都同我一樣現在沒上班, 但佢減到幾多我就唔知, 因為大家都忙, 我都忘記問。
如有什麼問題你可以pm給我

pekkle_c123 寫道:
[quote]
qaiqbb 寫道:
Thanks.

係呀, 你入左學之後, 學校都會出通告或者開家長會時都會講![/quote]

哦?要入左學先有得申請架?
Thanks, pekkle_c123.
‹ 上一主題|下一主題