用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 課外活動 香兒家長交流天地
樓主: hermanpapa
go

香兒家長交流天地

Re: 香兒家長交流天地

今個星期六唔駛返, 但下星期六就要, 因為假期係由2/16-2/22咋.

焯媽媽 寫道:

妤妤:
焯媽媽:

唔該晒! 我想問下上完IEC,之後係唔係易d入到合唱團?

hlbaby2004

我早兩天和焯焯上過一堂IEC, 主要是唱歌玩遊戲, 和出面訓練大小肌肉的PLAYGROUP 有分別的, 我讓孩子上IEC, 主要是想他入合唱團, 因此, 我會於焯焯足四歲時, 便讓他面試入合唱團的.

會否容易? 我也不大清楚, 只知道如果孩子對環境熟悉, 面試有好表現的機會會大些, 據我了解, 合唱團是在何文田分團面試的, 我亦是在何文田分團上IEC的... [/quote]
唔該晒!
[size=medium]
遇亨通的日子,你當喜樂;
遭患難的日子,你當思想。
因為  神使這兩樣並列,
為的是叫人查不出身後有甚麼事。
傳道書7:14

祝大家身體健康,小朋友學業進步!

版主

[size=large]
恭喜發財, 祝大家事事心想事成, 身體健康,
小朋友就個個龍精虎猛, 精乖聽話!!!!

Dear mama1210 同其他香兒家長,

我都祝大家萬事勝意, 身體健康!
小朋友精乖伶俐, 學業猛進!
過年仲忙過返工, 今日先得閒上BK look look 呢! 呢兩日呀女要到香兒加時練歌, 一日英皇道, 一日愛民村, 年廿九又已經去過一日愛民村練歌, 我接送都搞都頭暈!  但呀女又好鍾意唱香兒, 惟有辛苦d啦! :  

版主

Hi cczzko:
你個小朋友係咪要準備表演呀?? 所以特別多加時練習呢???

係呢, 你有無聽新年管弦樂團個concert呀??? 入面有part 係香兒學生既表演, 我個女一路睇就問....唔知佢將來有無機會...haahaaaa

Hello mama1210,

呀女加時練習係準備3月9日香港藝術節 - 香港兒童合唱團《赤子之聲》音樂會的演出.

Any IEC parents will join the 2nd course?  I don't know if my boy could join the class in weekday in July!  Any comments? or we could skip the class in July and wait until next year to join the other class?

Radiomama

Radiomama 寫道:
Any IEC parents will join the 2nd course?  I don't know if my boy could join the class in weekday in July!  Any comments? or we could skip the class in July and wait until next year to join the other class?

Radiomama

Radiomama:
the 2nd course = 啟蒙2班 ?

hlbaby2004,

Yes I mean 啟蒙2班 for 2.5 years olds kid.  Would you join the class too?  OR you would choose the MW instead of this?  I have applied for the class but not sure the timetable would be suitable to my boy or not.

Radiomama

hlbaby2004,

Yes I mean 啟蒙2班 for 2.5 years olds kid.  Would you join the class too?  OR you would choose the MW instead of this?  I have applied for the class but not sure the timetable would be suitable to my boy or not.

Radiomama

Radiomama:

啟蒙2班唔係3.5歲先上得咩?

hlbaby2004

hlbaby2004,

Thank you for your info. Maybe I mix up some of the data.

Are you joining the first course of IEC now?  I'm attending the 1st course of IEC (2 yr old) and I think we need to apply for the 2 nd course in July, right?

Will you continue the course?

Radiomama

hlbaby2004,

Thank you for your info. Maybe I mix up some of the data.

Are you joining the first course of IEC now?  I'm attending the 1st course of IEC (2 yr old) and I think we need to apply for the 2 nd course in July, right?

Will you continue the course?

Radiomama

Radiomama:
其實我兩邊 (香兒既IEC 和 Tomlee 既MW) 都正在排隊,重未上,所以唔知有冇overlap !

hlbaby2004

版主

[quote]
cczzko 寫道:

呀女加時練習係準備3月9日香港藝術節 - 香港兒童合唱團《赤子之聲》音樂會的演出.

多謝! 女女昨日最後綵排練歌練到晚上7:25p.m.呢!

嘩! 真係Q! 居然係同一場呢!我仔仔並不是wear blue colour 既中國衫!

cczzko.

各位 香兒家長:

我想幫囝囝報IEC,想知道多些關於IEC的課程內容及報名方法!

謝謝!

CLick Here
German 寫道:
各位 香兒家長:

我想幫囝囝報IEC,想知道多些關於IEC的課程內容及報名方法!

謝謝!

版主

cczzko 寫道:

多謝! 女女昨日最後綵排練歌練到晚上7:25p.m.呢!

嘩! 真係Q! 居然係同一場呢!我仔仔並不是wear blue colour 既中國衫!

cczzko.

嘩......勁!!!!

係....咁我已經唔記得邊個打邊個啦.....hahahahaa....

版主

想問下大家, 你地既小朋友黎緊既觀摩音樂會安排左係邊日呀?? 我女女係429

15/4 (Sunday) 10:00 am - 12:00 am.

mama1210 寫道:
想問下大家, 你地既小朋友黎緊既觀摩音樂會安排左係邊日呀?? 我女女係429