用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 海外留學 媽咪陪仔女去外地求學一問~!
go

媽咪陪仔女去外地求學一問~!

媽咪陪仔女去外地求學一問~!

0岩0岩睇到有媽咪講開陪仔女去英國讀書,媽咪一定要有英國既居留權,因為visa只會出俾小朋友.

我想問,其實係唔係所有地方都係一樣呢? 如果媽咪無外地居留,係唔係一定唔可以陪仔女一齊過外地讀書呢?

Re: 媽咪陪仔女去外地求學一問~!

My neigbour is Korean and she has a visa specially to accompany her kids to study here. I am in Vancouver, Canada. None of them are citizen or permanent resident.

0意,咁仲有無人知,有乜野國家可以出到呢種visa架...

好似澳洲都有, 有朋友太太在Perth陪仔讀u

係唔係響個agent度搞埋d手續架??!
係唔係aus間間學校都有得甘陪過去架?
rclho 寫道:
好似澳洲都有, 有朋友太太在Perth陪仔讀u

唔好意思, 我都唔係好知詳情, 你可以去澳洲領事館問吓.

揾到澳洲student guardian visa 網頁, 你入去睇吓.

click