用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 課外活動 有咩English playgroup 近油塘
go

有咩English playgroup 近油塘

有咩English playgroup 近油塘

藍田, 北角, 銅鑼灣 or 旺角都得
[img align=right]http://b3.lilypie.com/6jN8p8.png

Re: 有咩English playgroup 近油塘

我囡囡o向九龍灣德福大廈o既 Genius Gardens
上英文堂, 個外籍老師係英國人, 我覺得無論係d
導師定助教都好有愛心同有心機去教導小朋友,
我最like佢係小班教學, 一班max收6個學生, 價錢
又唔貴, 我囡囡上堂上得好開心, 佢每次上完堂都
留o向o個個玩具室玩一輪先肯走, 值得推薦, 依家佢
地好似仲有免費試堂優惠tim~~

可唔可以比d資料我呀!唔該!
我們的房子愈來愈大  但家庭成員愈來愈少     
生活愈來愈方便  時間卻愈來愈少
更多的學位   但常識更貧乏     更多的知識 判斷力更少
愈多的專家   但愈多的問題     愈多的藥 但健康愈差
我們登陸月球又回到地球  卻難跟鄰居打個招呼
我們的科技愈來愈發達  但溝通卻愈來愈少    我們變得太重視量  而忽略了質    深厚的利益但淺薄的人際關係

其實將軍澳好多

carrai : 你可以打去21154311 問下詳情

CCW

唔該哂!
我們的房子愈來愈大  但家庭成員愈來愈少     
生活愈來愈方便  時間卻愈來愈少
更多的學位   但常識更貧乏     更多的知識 判斷力更少
愈多的專家   但愈多的問題     愈多的藥 但健康愈差
我們登陸月球又回到地球  卻難跟鄰居打個招呼
我們的科技愈來愈發達  但溝通卻愈來愈少    我們變得太重視量  而忽略了質    深厚的利益但淺薄的人際關係

CCW 媽媽,

唔該哂, 請問係咪逢星期六, 日上堂呢?
[img align=right]http://b3.lilypie.com/6jN8p8.png

Hi CCW,

Can you pm the information to me ? Thanks !

Ruby
CCW 寫道:
我囡囡o向九龍灣德福大廈o既 Genius Gardens
上英文堂, 個外籍老師係英國人, 我覺得無論係d
導師定助教都好有愛心同有心機去教導小朋友,
我最like佢係小班教學, 一班max收6個學生, 價錢
又唔貴, 我囡囡上堂上得好開心, 佢每次上完堂都
留o向o個個玩具室玩一輪先肯走, 值得推薦, 依家佢
地好似仲有免費試堂優惠tim~~

dodo214 : 佢星期一至五都有堂上架~~
各位有興趣o既媽咪可以打去問下21154311 問詳請, 佢地唔hardsell, 好有禮貌o既~~

吓, 因為平日唔係我自己湊仔, 所以想揀d星期六\日先上堂嗰d, but anyway, i will call them.

thx a lot.

我意思係佢地除左星期六之外, 星期一至五都有courses,
星期日就無....

Ka_yo,

可否 PM 資料給我. THANKS.  

you can try: Adventure Land in Mongkok
www.adventure.com.hk
Phone: 2728 3707

醒目開學勳章

ka_yo 寫道:
其實將軍澳好多

ka_yo
請問將軍澳邊道有呀

係北角有間教會有playgroup for 6個月至3歲小朋友, 有興趣就pm我啦
明日之<猩> - 卓彥

CCW 媽媽,

我今日同仔仔(佢二月才三歲)去試咗 Interactive 個堂, 但响cctv 望到佢好唔留心, 老師响枱玩, 佢就走咗去第二度, 初初有走出嚟搵我地, 但佢都有入番去, 但50分鐘後, 佢就出嚟, 點都唔肯入番去, 可能同老師溝通唔到

你話我仲同唔同佢繼續去上呢個堂, 定係轉去playgroup 算呢?  請俾意見

有冇人可以俾到意見我呢?

dodo214 : 佢只係試過一堂o者, 我估佢仲細, 所以
會咁, 其實我見有d都會喊話唔上堂 or 要媽咪陪上堂
咁架(當然上得幾堂熟習左, 俾小朋友自己上番堂就最好), 一係你join一期睇下佢有無改善~~咁你bb之前有
無上過其他course? 情況係咪都係一樣?

佢之前無join 過其他course, this is his first time to "touch"  English.  So, 我覺得佢係溝通唔到先會咁, 唔梗要, 我咁個星期六俾佢試吓 playgroup 先, 等佢再試吓接觸 English (Louie said playgroup is more easiler than interactive).

希望佢唔會俾上堂既不快嚇親啦.  thx for your advice

CCW 寫道:
dodo214 : 佢只係試過一堂o者, 我估佢仲細, 所以
會咁, 其實我見有d都會喊話唔上堂 or 要媽咪陪上堂
咁架(當然上得幾堂熟習左, 俾小朋友自己上番堂就最好), 一係你join一期睇下佢有無改善~~咁你bb之前有
無上過其他course? 情況係咪都係一樣?

CCW 媽媽,

我上個星期去上堂, 見到你同你個女女, 你個女女好cute, 佢上次已經同我個仔玩, 佢仲幫我個仔梳頭tim,

你就嚟又生bb, 湊女返學咪好辛苦?