用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 課外活動 香兒轉班申請
go

香兒轉班申請

香兒轉班申請

我上次收香兒普通話班到取錄通知書 , 但時間地點不合 , 所以申請轉班。剛查到戶口支票在11月30日已過數 , 應該轉班成功 , 但仍未收到取錄信。 有冇媽媽都係轉班成功的。

Re: 香兒轉班申請

我的情況類似, 支票已過戶, 但仍未知是否轉班成功, 我填轉班申請時, 一併填寫如果轉班不成, 仍會保留原有學位的, 你呢??

iwff 寫道:
我上次收香兒普通話班到取錄通知書 , 但時間地點不合 , 所以申請轉班。剛查到戶口支票在11月30日已過數 , 應該轉班成功 , 但仍未收到取錄信。 有冇媽媽都係轉班成功的。

焯媽媽,

我申請轉班時 , 填寫轉不成班就取消學位的 , 所以他們過了我數 , 應該是轉班成功了。

咁有冇人知道可否停一學期再讀呢, 因為我小朋友升左班, 但係地點唔太適合我地,之前"林"住讀左先,但現在又不可以轉回近我地的地方, 如果取消學位又可惜, 而家唔知點算好 ?

真是心大心小, 你報什麼班呢??

如果報是合唱團的話, 如果要退團, 真的有點可惜, 因為我覺得香兒是世界級的合唱團, 取過不少獎, 亦到過不少地方表現, (可參考它的網頁) 因此, 我對我的孩子參加香兒有很大期望...

我個囡又是升班之後撞哂期, 唔知可唔可以推遲一年再讀.  退團又真係好可惜.    

係呀, 我女兒讀合唱團. 剛派左成績, 全部都是 excellence. (我想可能個個小朋友都係這樣的成績, 咁"林"會開心一些), 我自己也認為香兒是很好的合唱團, 所以才去考, 但小女出年讀小學了, 個個星期日要過海, 來來回回就去左半日. 果女仲學緊芭蕾舞及彈琴, 如果轉唔到, 唯有退團.....

Any reply from 香兒 about the transfer yet?

How can we know whether we are able to be transferred successfully or not?

Or do we need to wait until January 07 (when the new class starts)?

o岩o岩打左電話去香兒,佢地話要十二月中先出信通知
應該轉團成功左,(不過佢話要收到信先至真)
小兒返英皇道-星期日1:45-2:45
有無人都係返呢班?
:wave:  :wave:  :wave:  :wave:  :wave:  :wave:

我小朋友

LaLa,

請問而家係預備班,幾時會升做初班/中班/高班,
咁預備班揀左呢個時間,
第時初班係唔係呢個時間原班升上去?
定係到時又要再派個第二個時間返,
緊住又要睇下自己夾唔夾再調班???
:wave:  :wave:  :wave:  :wave:  :wave:  :wave:

我今日收到普兒的信 , 普通話班成功可以轉班了。 1月6日開課  

在那裡上?
iwff 寫道:
我今日收到普兒的信 , 普通話班成功可以轉班了。 1月6日開課  

我明年都帶囡囡去考香兒,想問各位唔係自行選擇時間地點既咩?點解咁多人都要轉既?

littlekid,

係將軍澳。還有其他的選擇的 , 你可上網睇下。

123BB,

就係唔知點解選了自己心水地點 , 都會派去另一區的 , 所以要求轉返自己的地點囉 !

Thank you all.  

Anyone receive call for 接唔接受轉班申請 from 香兒yet?

twyam,

我星期六已收到接受轉班信啦 !

Thanks iwff.  Have you received their call before 到接受轉班信?

上星期六剛收到成功申請轉班信,好開心