用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 好緊張呀!創價明天會寄出取錄信呀!
樓主: Namson
go

好緊張呀!創價明天會寄出取錄信呀!

醒目開學勳章

Re: 好緊張呀!創價明天會寄出取錄信呀!

ballball411,

今年學費 $1600.00

醒目開學勳章

kyy,

冇茶點費架

好想快D收工返去睇信箱呀....真係好似以前放榜咁緊張...tick-ta-tick-ta....tick-ta
我的可愛小公主在2004年3月17日出世了!!!

Congratulation!!!

Hope I receive the confirmation letter today??
Good luck! all moms

好想快D放工呀!!

Congratulations to all of u!!     

I checked my mailbox & still haven't received the letter today.  Hope to receive it soon.  Can't understand why I am always one day late for the kindergarten mails.

kyy 寫道:
Ah-Faye
e, 睇你個簽名sticker, 你有左38week 啦, 唔好太緊張呀, 粗身大細    
八掛問句, 諗住去邊到生 ?

我會去廣華生,因為大女都係廣華,
當時都唔錯...不過唔知而家點,因為好似好多大6人...
頭先去o左睇信箱,無收到信呀
希望聽日會有la!因為我同老公都幾鍾意創價 :
\\(^o^)//

o岩o岩攞完信, 仲未收到創價o既信 :-|

阿女個日表現唔係錦好, 我驚又reject 呀~   :cry:

Ah-Faye
係啦, 咁多大6人, 真係有d怕, 我都有諗出年生多個, 不過見而家公立醫院咁, 又有d......
祝你好運, both 小朋友讀書同生bb  :

Ah-Faye 寫道:
[quote]
kyy 寫道:
Ah-Faye
e, 睇你個簽名sticker, 你有左38week 啦, 唔好太緊張呀, 粗身大細    
八掛問句, 諗住去邊到生 ?

我會去廣華生,因為大女都係廣華,
當時都唔錯...不過唔知而家點,因為好似好多大6人...
頭先去o左睇信箱,無收到信呀
希望聽日會有la!因為我同老公都幾鍾意創價 : [/quote]

我都想快D放工呀...

個信箱等緊我返屋企....

嘩!  我都收到信喇, 不過是下午班, 返學安排上又要再諗諗了.

係呢!  請問創價有冇曾經寄過校車路線給我們呢?  好似都冇, 但佢又要我填上落車地點, 咁點填呀?  是否填返屋企樓下呀?  但如果下午可能又要填我奶奶屋企, 因為每朝都會帶咗阿仔去佢度先返工,  有d混亂添

我地都收到了,有d驚喜!  
我都係收下午班呀,但我想阿囡讀am class,唔知有無得轉呢?    

I have not receive the letter too... so disappointed..

But receive the letter from Kowloon Tong Cannan
Lilypie Baby PicLilypie Baby Ticker

我都收到啦,係上午班.

Hello Oscar 媽媽,
請問下午跟上午校在教學上不知有無分別.  他們的校車不知是否充足. 很想讀這間學校, 但家住沙田, 如果校車站站停, 就真的擔心bb好遲至可以歸家.  如果讀到上午班就好啦.  
請指教!

Oscar媽 寫道:
ballball411,

今年學費 $1600.00

me too    

但我想同佢轉下午班呀, 各位想轉上午班既, 你地又多個 chance 喇  

shirleyyu & janettang

soka收咗祉悅讀下午班,可能大家會做同學仔喎
唔洗仔仔朝朝咁早起身摟計,所以下午班都有好處ga,可以訓練下佢自己準備返學,唔洗趕頭趕命。

其實祉悅in嗰時,都唔識答老師ga問題。 最搞笑係,老師問佢最鍾意食咩,仔仔答話"我鍾意食恐龍! "

我想問下創價

I don't know Soka 畢業生通常可以升到邊間小學.  However, it seems that your hubby don't understand the rule of game in 小學派位。  Where they go after 畢業 does not depends on the kinders (name of kinder maybe has a credit but not a significant point), it depends on the strategy of the parents in choosing 小學

[quote]
winniepoon 寫道:
我想問下創價