用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 牧愛 / 德雅 / sfa
go

牧愛 / 德雅 / sfa [複製鏈接]

牧愛 / 德雅 / sfa

以上3間都收

Re: 牧愛 / 德雅 / sfa

(1) sfa
(2) 德雅
(3) 牧愛

SFA

SFA

SFA

SFA

[quote]
vvmakyy 寫道:
以上3間都收

舊年我女有幸分別被KTS, SFA & 德雅收了。但我女堅持要讀德雅,因她面試時覺得老師好友善,最後都順了她意選了德雅。今年升小一後,就算遇上繁重的默書、測驗她亦很樂意溫習,她說此校是她自己選的。

三間都是好學校,或者嘗試問問自己小朋友的意向?他們對學校的感覺是最直接的。

SFA of course!
我係尊頭,唔係豬頭!</b>

thank you all ! 暫時會擇 sfa, 再睇埋大抽獎先

Longman 寫道:
舊年我女有幸分別被KTS, SFA & 德雅收了。但我女堅持要讀德雅,因她面試時覺得老師好友善,最後都順了她意選了德雅。今年升小一後,就算遇上繁重的默書、測驗她亦很樂意溫習,她說此校是她自己選的。

三間都是好學校,或者嘗試問問自己小朋友的意向?他們對學校的感覺是最直接的。

SFA 派往英文中學 05-06                           

新法書院 名校「勁過巴士阿叔」

官立嘉道理爵士中學 5 學生來自印度、巴基斯坦 band 2

聖瑪加利男女英文中學 7人 band 2/3

黃錦輝書院 ???? 林大輝中學??? band 2/3
.長沙灣天主教英文中學 25人廣東話式英語教學 雞
band 1/2
恩主教書院   band 2/3
崇真中學     band 2/3

[size=large]SFA   輪為二線英小     Rubbish  

此人是否自己或自己仔女考不到sfa,又或者被學校踢出校懷恨在心,所以傻

[size=large]  你想笑甩大家棚牙?係成績好,根本唔會發現呢個問題. 唔會揀呢間SFA    學校囉 RUBBISH  :cry:

派往.新法書院. 官立嘉道理爵士中學. 聖瑪加利男女英文中學. 黃錦輝書院    恩主教書院

[size=large]"大作家"[size=large]"扮"英小 :cry:

真係唔明你講什麼RUBBISH !
Sarah20023005 寫道:
[size=large]  你想笑甩大家棚牙?係成績好,根本唔會發現呢個問題. 唔會揀呢間SFA    學校囉 RUBBISH  :cry:

其實Sarah20023005 成日update sfa 話題,更令多些人好奇sfa是否派位那麼差,自然會在上sfa網頁看清楚,最後便知道誰人是錯是對。
Sarah20023005 寫道:

派往.新法書院. 官立嘉道理爵士中學. 聖瑪加利男女英文中學. 黃錦輝書院    恩主教書院

[size=large]"大作家"[size=large]"扮"英小 :cry:
‹ 上一主題|下一主題