用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 煩惱! 95區可以點選擇?
go

煩惱! 95區可以點選擇?

煩惱! 95區可以點選擇?

如題!  Thanks!

Re: 煩惱! 95區可以點選擇?

up

Hi, 我都係95區, 你個小朋友係唔係今年揀小學呀? 我自行15分唔得呀?
~只要有夢想,凡事可成真~

alkyng,

Hi!  No, my son will select in next year but I still have no any idea; therefore, I want to consult the opinions of other moms only...

How about your child?  He/She will select in this year?

我係 95 區. 今年自行 選左 48區. (15分OK 左了) 如果唔得. 統一會選 TKO循道
我姪囡讀緊. 都OK. 

我的策略就係咁. 諗住 TKO循道放在統一派位第一志願.理應派到. 於是可以大膽在 自行選擇下最近的觀塘區.得當然開心唔得就玩大抽獎. 

991129:

我個女響自行揀左"將軍澳天主教小學", 但係我唔得, 所以依家等一月份大抽獎, 希望到時得啦. 至於將軍澳都有以下幾間小學最受家長歡迎,

1. 保良局馮晴小學
2. 保良局黃永樹小學
3. 宣基小學

以我所知兩間保良局會多d功課或嚴謹d, 而宣基就會活動d, 另外將軍澳幾間直資學校都唔錯, 好多人都有揀.

alkyng,

Thanks for your sharing and I will try to study the details of the schools that you recommend...

Regarding 直資學校, I also pay attention to and I prefer to apply GT but it seems that P1-P3 will be moved to Mongkok branch school.  Do you have any idea about this?  How about 播道小學?  How to compare with GT?  Please share.

Many thanks!

991129:

其實我對個幾間直資唔係有好深了解, 因我一開始就係幫個女搵津校, 所以我集中留意津校多d. 但我個人覺得要坐校車出去番學會好辛苦, 因為到左小學各方面都會好緊張, 一來一回坐校車就會浪費左好多時間, 因都聽過唔少列子小朋友上到小學就同父母關係變差, 所以我令原留番本區, 咁就會多d時間用可以親子一番, 另外播道雖然係一所新學校, 但都有好多家長鍾意, 因為佢地個校舍又新又大真係好吸引, 而且又係一條龍學費又唔貴.

你個小朋友係唔係響將軍澳讀幼稚園的, 如係你應該會定期收到d小學開放日資料, 到時你就可以去個d小學到參觀下.

alkyng,

Thanks for your comment first.

No, I live in Sai Kung and my son is studying in Diamond Hill Ling Liang; therefore, frankly speaking, i am not familiar to the schools in TKO...

I also do not want my son to waste much time for travelling.  If so, I will try to pay attention to 播道.

Talk to you later

HI,

MY DAUGHTER STUDY IN EC, VERY HAPPY.

津校上年我選WWS 第一輪唔得, 聽人講將軍澳天主教, 循道幾好, PO LAM 個邊個幾間WKW, 東華三院都幾好.