用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 初中教育 請問最新既明報升中全攻略有得賣未??
go

請問最新既明報升中全攻略有得賣未??

Re: 請問最新既明報升中全攻略有得賣未??

好似11月尾12月頭先有,通常學校都會集體訂購,而我就報左名參加明報所舉辦既講座,仲有得免費送添!

升中新學制及選校講座--12月9日
http://life.mingpao.com/cfm/intelligence3.cfm?File=Archive/itactivity/Activity225.txt

快d click入去睇下啦~~ :wink:

我打電話去問過, 初時職員答11月16號有, 後來再問另一個, 又話11月29日出, 叫留意報紙或明報網站, 都唔知邊句真邊句假, 或是兩個都係下巴輕輕, 好在阿仔學校有得訂, 唔使咁煩, 你都係留意多D啦, 以免蘇州過後冇艇搭

醒目開學勳章

升中新學制及選校講座--12月9日

【活動名稱】升中新學制及選校講座--12月9日

【日期】12月9日(六)

【主辦】香港童軍總會童軍知友社啟業青少年綜合服務中心主辦

【地點】仁濟醫院羅陳楚思中學

【時間】下午2:00-4:30

【查詢】27549561(吳小姐)

【講題】升中派位新機制及選校策略(浸信會沙田圍呂明才小學校長鄧薇先博士);新高中學制--對未來人材的投資/對青年人材的培訓藍圖(教育評議會副主席曹啟樂);家長如何協助子女作升中前的預備(仁濟醫院羅陳楚思中學校長吳仰明博士)

【備註】電話留位首300名參加者可獲贈明報《06/07升中選校全攻略》乙本,名額有限,先到先得! 請致電27549561與吳姑娘留位或查詢。
陪月http://hk.myblog.yahoo.com/meverlaw/

THANK YOU !

我已致電留位! 當日有得送!

*****BrAnDy*****bRaNdY*******BrAnDy***** @@@@@@@@@白蘭地園地@@@@@@@@@@@@ #######歡迎###歡迎###歡迎###歡迎#######

仲有第二埸潻:升中新學制及選校講座--12月16日

【活動名稱】升中新學制及選校講座--12月16日

【日期】12月16日(星期六)

【地點】基督教宣道會宣基中學

【時間】上午10:00-12:30

【講題】升中派位新機制及選校策略(軒尼詩道官立上午小學校長廖吳嘉儀);新高中學制--對未來人材的投資/對青年人材的培訓藍圖(《時代論譠》社長兼總編輯李錦洪);家長如何協助子女作升中前的預備(基督教宣道會宣基中學校長潘淑嫻)

【備註】電話留位首300名參加者可獲贈明報《06/07升中選校全攻略》乙本,名額有限,先到先得! 請致電27549561與吳姑娘留位或查詢。

新個本係 07/08, 送個本係舊年的。 所以最好訂番本。   

一樣的天空 寫道:
我打電話去問過, 初時職員答11月16號有, 後來再問另一個, 又話11月29日出, 叫留意報紙或明報網站, 都唔知邊句真邊句假, 或是兩個都係下巴輕輕, 好在阿仔學校有得訂, 唔使咁煩, 你都係留意多D啦, 以免蘇州過後冇艇搭

應該係11月29日出, 我之前都係學校訂左, 平成一半.

學校冇得訂....
請問邊到買到 and how much ?

11月29日及30日於明報內剪下購買07/08升中指南的報條便可以用優惠價$60於指定的7/11換購啦!   

Re: 仲有第二埸潻:升中新學制及選校講座--12月16日

r1033 寫道:
【活動名稱】升中新學制及選校講座--12月16日

【日期】12月16日(星期六)

【地點】基督教宣道會宣基中學

【時間】上午10:00-12:30

【講題】升中派位新機制及選校策略(軒尼詩道官立上午小學校長廖吳嘉儀);新高中學制--對未來人材的投資/對青年人材的培訓藍圖(《時代論譠》社長兼總編輯李錦洪);家長如何協助子女作升中前的預備(基督教宣道會宣基中學校長潘淑嫻)

我都留咗位,但冇留意送個本係舊年,有無攪錯?舊年嘅嘢拎嚟送俾人    係人攞料都想要UPDATE嫁啦!離譜    

Re: 仲有第二埸潻:升中新學制及選校講座--12月16日

AGREE!  
*****BrAnDy*****bRaNdY*******BrAnDy***** @@@@@@@@@白蘭地園地@@@@@@@@@@@@ #######歡迎###歡迎###歡迎###歡迎#######

Really? We need buy 2 days newspaper? or any 1 day and cut the stamp to buy?

THANKS!

Really? We need buy 2 days newspaper? or any 1 day and cut the stamp to buy?

THANKS!

either one is ok!    

今收咗啦! 學校集體訂購$50, 好多嘢睇, 好厚好抵睇

Crystakwesley,
Today I got the MingPao, but can't found the stamp about 07/08 明報升中全攻略????

我今日打電話問過, 吾係送 "明報升中全攻略", 而係送 "成報升中全攻略" ,  最初發佈錯誤, 後來巳澄清是"成報升中全攻略" , 只係似一份報紙. 每年的"明報升中全攻略"是比較詳細, 記得在29日及30日剪明報印花到指定7/11買.

印花在 A10 頂部右上角, 有條碼的, $60.