用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 大埔道崇真06年K2 & K3 小朋友家長,入來啦! – Part 3 ...
樓主: mamamui
go

大埔道崇真06年K2 & K3 小朋友家長,入來啦! – Part 3 [複製鏈接]

Re: 大埔道崇真06年K2 & K3 小朋友家長,入來啦! – Part 3

你哋咁多人都做吊飾呀? 我又問下呀囡做唔做先. 本來冇諗住做架....   
...你們不要憂愁,因靠耶和華而得的喜樂是你們的力量.(尼 8:10)

Re: 大埔道崇真06年K2 & K3 小朋友家長,入來啦! – Part 3

Cheerful12 >5洗寫定"議題"?(好似開會! )我諗著吹下水講下是非 ka。

Snoopy > 原來你係靚女來呢?我仲以為你白白胖胖,好可愛,鍾意訓屋頂,細果個叫 woodstock!     
一切皆隨緣,萬般自在不用愁。
該用戶已被刪除

得意媽,

係呀!Zoe 都係今期呢!
我預備了一個芝士蛋糕、香腸、魚蛋、朱古力手指餅同飲品。
唔知夠唔夠?   有無同其他家長撞,諗食乜都好煩。

snowB
得意媽 寫道:
亞囡果班今期有5男2女生日, 好旺呀

另外: 我個"蝦子麵" 應丞聽晚同我睇囡, 我可以1個人黎lu
[img align=right]D:\others\babyK.jpg[/img]

mrs yellow ,cheelful12,
sorry, 12月3日得一張飛, 其它場大部份都滿拉, 我星期六要學野, 你地自己度下 12月2日重有少量, 好在我無講定比cc聽會見到"王子"yellow

https://urbtix.cityline.com.hk/internet/action/event.do?actionFwd=keywordSrch&actionType=&lang=&actionFrom=logoff&keywordSearch=%E5%A4%AA%E7%A9%BA%E5%B0%8F%E7%8E%8B%E5%AD%90&Image65.x=10&Image65.y=14

各位,
如果無生日會去的日子,睇下呢d 免費節目,都ok 架

http://www.lcsd.gov.hk/CE/Entertainment/EntertainmentOffice/chi/free/current/kowloon.html

http://www.hkiac.gov.hk/2006/b5/prog/museum.html
該用戶已被刪除

得意媽 寫道:
早晨呀!

lam's mother / 朱maymay > 我諗我今晚要7:30至到, 因為老師今晚有位比我攝(7:10), 所以順便走1 轉, 聽日放學可以返娘家lu  

EEE 我O岩O岩響你前面喎...我前7點.   

乜我地班咁多壽星仔/女...明天實大把野食都似, 睇怕都唔駛食lunch....
耶穌拯救人, 人間真有幸, 從此做人冇閉翳, 歡欣讚頌神, 好開心, 耶穌在我心,你與我樂共聚, 歡欣讚頌神.

各位家長,我想問一問你們的小朋友有否上週末加油站?你們覺得成效如何呢?我就覺得是 gimmick 活動,好像學不到什麼,另外,每班的學生人數真不少呢!

snowB
[img align=right]D:\others\babyK.jpg[/img]

lam's-mother

你都好丫, 有idea點整, 我諗都諗唔到,簡直 無從入手   

我都仲衰, 舊年乜都無 (聖誕吊飾/旅行 project)   

lam's-mother 寫道:
yy13,

idea 有幾個只係唔知點落手...不過 我諗果d 都係行貨嘢

jade,

我都係今年先咁積極咋...上年我連旅行 project 都無交
:-|
~~ 說安慰話的舌頭是生命船; 奸惡的舌頭使人心碎 ~~

snowB

所以我覺得負責買蛋糕幾好, 唔駛煩 :  

snowB 寫道:
得意媽,

~~ 說安慰話的舌頭是生命船; 奸惡的舌頭使人心碎 ~~

yy13,

idea 有幾個只係唔知點落手...不過 我諗果d 都係行貨嘢

jade,

我都係今年先咁積極咋...上年我連旅行 project 都無交
:-|

lam's mother, yy13

就係見你哋咁積極, 鼓勵咗我呢亭懶惰mami咯...   
...你們不要憂愁,因靠耶和華而得的喜樂是你們的力量.(尼 8:10)

zzss,

你以前係唔係女童軍 (日行一善)
我老公都係話, 以為取左<一個>惡老婆, 點知個惡婆生多一個惡女, 從此, 個大惡婆就退休, 由個小霸王管佢

國際綜藝合家觀好好睇的, 每年暑假前要留意!
該用戶已被刪除

Mrs. Yellow,

你講對了 [肥肥白白] 我囡成日都話現在做緊果個[肥田]好似我喎   

唉! 原本今早預備同個囡返學, 點知一起身又有少少發燒, 連續3日無返學啦   今晚都唔知帶唔帶佢回校取評估好 :-|

snowB,

其實我自己咁睇, 語文基本上唔係一段短時間可以睇到改進, 週未加油站係可以俾多個機會小朋友同的NATIVE SPEAKING嘅人傾謁, 一班約3X人, 但都有5個哥哥姐姐係樹, 呀囡都係話傾謁, 講故事同唱歌咁. 計開平均都1:6, 又似乎唔太差.

我見的哥哥姐姐都好主動咁同小朋友玩同傾謁的.   
該用戶已被刪除

SNOOPY - 雖然我未見過你囡囡...但直覺你囡囡是一個又乖又叻好可愛的小女孩 囡囡是否有返唐老師的COURSE?

我就因為....亞囡成日話要做勞作(乙水) 老師開心喎....亞囡昨晚話要畫3幅畫比老師, 因老師病咗要佢開心D 喎![quote]

我呀囡頭先又係係度ee哦哦, 話好卦住候老師, 問我點解神仲未醫好候老師....     

Lam's mother,
我今晚會大約在...到, 我都好想快d來, 我宜家每日早上(無讀全日班後) 同個囡去學野,都同唔同的媽媽吹水, 吹得最勁個日係逄星期六, 10:00-11:00 吹, 12:30-2:30吹, 4:30-6:00 又吹
不過最開心都係同你地吹...每次都有好多話題
x'mas 你個提議好好喎, 大家點睇?

snoopy,
我細個真係童軍, 我打算小女由小密蜂開始一路上, 我遲d想去做童軍領導(媽媽組) keep住日行一善的美德

醒目開學勳章

snowB 寫道:
得意媽,

夠晒啦, 人仔黎咋喎, 你千期5好預咁多呀, 每項1-2件夠喇, 蛋糕除外, 1個夠喇 等我話比cissy 聽先

cheerful > 我每日都係zzz得5粒鐘咋    
‹ 上一主題|下一主題