用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 昨日in完啟思•••好唔開心
樓主: joyfulma
go

昨日in完啟思•••好唔開心 [複製鏈接]

Re: 昨日in完啟思•••好唔開心

foonhei 寫道:
joyfulma,

Don't be upset. Baby joy is so cute and smart. For sure, you can find a good school for her!

Cheers,
Foonhei (You know who I am? hee hee... hints: I had interview with you on same day)

[quote]
joyfulma 寫道:
多謝大家的回應, 其實我明白學校有他們的難處, 不過我 覺得他們這樣的安排及態度就不太好。 不過現在已經無咁唔開心, 相信亞女總會找到合適她的學校。:

祝福大家的仔女也 到你們想讀的幼稚園

[/quote]

唔好話啟思啦. 就算係救世軍都會係咁.

我個囝係9月尾出世. 校長同我講. 你個囝月齡比較細. 都可能要睇呀情況咁.
獅子囝生於2005年9月24日. 16個月大啦.... :-)

其實我覺得間間啟思都唔同。剛剛過去的星期六下午才見完啟思小學附屬幼稚園(牛津道),獨立校舍又新又大,感覺很好,不過好驚訝昨日(星期一)下午已經收到信話收阿仔,前後唔夠兩日,封信寄出仲快過速遞,感覺有點兒戲,唔知係唔係好少人考呢?

啟思小學附屬幼稚園(牛津道)

係唔同
獅子囝生於2005年9月24日. 16個月大啦.... :-)

Ha Ha, Foonhei

Of course I know you la.  You used this name.  Are you still missing your little pet.

有時學校咁安排真係好令人費解

我都有in藍田啟思, 個日真係人頭湧湧, 我見d老師interview都唔過5分鐘, 另外我想問下有冇媽咪interview左藍田啟思而家有回音架????

我是正校

[quote]
namingo 寫道:
我是正校
[url=][/url]

我今日都in

我都曾經有些朋友考正校

我亞女05年1 月出世, 係 4/11 IN 藍田啟思, 到現在都未收到通知 WOR ??

不過都差不多 KA LA

啟思其實好易入架咋喎~
上年我個仔仲要係插班生,d 老師都係同佢玩下,傾下d好簡單既野就已經話ok,收佢。 我見佢果班都好多係細b呀~ 有好多仲要係12月添既~

joyfulma 寫道:
Ha Ha, Foonhei

Of course I know you la.  You used this name.  Are you still missing your little pet.

joyfulma,

My pets died when I was pregnant... They seemed knowing when to "retire".... To memorize them, I have this name.

Cheers,
Foonhei :

Hi namingo,

我 in 左正校等緊消息,正校d老師好唔好?聽講老師turnover都幾勁,是嗎?    [/quote]

正校d老師都幾有愛心, turnover不算勁! 幾年都保留大部份老師!

LiBoBo 寫道:
我亞女05年1 月出世, 係 4/11 IN 藍田啟思, 到現在都未收到通知 WOR ??

不過都差不多 KA LA

請問係咪如果收既話係18號會收到電話/信?

我11月4 日in, 今日收唔到信,你地收到嗎?

咁多位,想請問下你地揀啟思原因是什麼?
本來馬灣個間收左我b,但我冇去留位,因為我唔sure讀唔讀呢間好.想聽下你地覺得有咩好處,交流下,謝謝!

stmay,

請問你講嘅係N1班定K1? 因為據我所知呢間啟思係冇N1(兩年前), 如果而家有N1, 我都想俾我細女讀, 因為我大女以前in過K1, 感覺呢間學校幾好, 況且九龍塘冇mug幼稚園嘅N1係好好, btw, 學費幾多? THANKS!!

stmay 寫道:
其實我覺得間間啟思都唔同。剛剛過去的星期六下午才見完啟思小學附屬幼稚園(牛津道),獨立校舍又新又大,感覺很好,不過好驚訝昨日(星期一)下午已經收到信話收阿仔,前後唔夠兩日,封信寄出仲快過速遞,感覺有點兒戲,唔知係唔係好少人考呢?

K1,本來16號要交留位費,但係都放棄

morning all,

我到今日都未收到信呢...
可能真係多人apply 啦.

不過, cannan 要係今個星期六留位 la ... 快 d 比 result 人啦..激屎

:evil:
‹ 上一主題|下一主題