用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 I have received confirmed letter from 大圍聖心
樓主: cobymom
go

I have received confirmed letter from 大圍聖心 [複製鏈接]

Re: I have received confirmed letter from 大圍聖心

Re: I have received confirmed letter from 大圍聖心

Peggy

Yes, 但我無考又一村, st cat 之頭列, 主力非牟利, 及根德園. 我12號in 根仔, 其次我選了禮賢(夠大, 老師有愛心), 我報聖羅撤, 一月先in, 協恩碰運氣
深水祟真唔知收不收.
D學劵$ 會用來助養及學嘢, 等佢知道除學習外, 仲有一d野要學的
其實我相信我最後可能會選聖心, 因我可帶左佢返學, 手拖手上學總好過日日睡眼朦朧上校車呀, 因我住大圍尾, 好大機會校車係頭站
而且我都打算俾佢報呂明才小學, 又已多了10分, 呂明才not only 在沙田出名好, 而是全港排名也不俗, 我都好想佢讀marynoll 這type 名校, 先唔好講收唔收佢先. 好似要同人比家底, 我無資格囉.

joe

peggyyau 寫道:
Hi joeszewai,

升小一是和讀那一間幼稚園是沒有影響的。   如妳在一城呂明畢業,妳的囡囡有好大機會的。

妳有沒有報九龍塘的幼稚園,請交流下?  而本人報了又一村,St Catherine,根德園,宣道,而又一村已收了我的囡囡。  現在煩惱怎樣選擇?  

peggyyau

joeszewai 寫道:
HI 各準聖心家長

我是說一定要am 就算要pm 我都要一有位搬番上am, 如果唔係, 唔會考慮, 先生再問我考唔考慮, 我都話唔會.  而家peggy 可寫封信提出要求am 一有位就要求調回am. 通常都無問題, 因一眾名校現才收表, 一月先in, 到時應有位回饋.  有好多ma ma 都好似我o廿無聊, 報8-10間.  無可置疑, 沙田我首選聖心
我想問聖心升一城呂明才易否, 宗教唔同, 有否障礙, 因小囡已可能有多10分, 因小人在該校畢業, 是嗎 ?
好多謝之前一位家長一幅詳細中肯的解說, 好鍾意您呀 ^o^

馬陳都收小囡, 田家炳完成不在我考慮之到, 因家姊經驗, 之後開學都有位, 可擺尾門
馬陳是華三院, 有肯定同保障, 但活動空間少, 一出門就大排檔, 仲有,……. 有時係家長質素.  我唔歧視任何人, 而小朋友都是沒有錯, 但人貴乎自重, 我記得交表當日, 有位邊緣青年形的家長, 食住口煙, 同老師講野, 又不停聊我廢話連篇, 面試當日, 又另一個家長, 一路in. 一路”您個死仔, 您xxx”  ^~^”  問心您在學校呢d地方是~否要檢點d, 唉 ……!  我好肯定先生無問題, 又有東記o廿強的back up.  但我想像不到第日開家長會時……..

joe
[/quote]

hi all

我囡囡都係下午, 其實碧濤的真理浸信都收左佢上午, 但我覺要坐校車好危險, 所有應該都讀聖心
桐桐樂園 PART 3, 有時間歡迎參觀

Hi Twinnelui,

I have the same choice with you-York. But my daughter has just attend the interview on 4th. I am still waiting for their reply now. The principal said we can get the "coupon", are you make up your mind to let your child to study in York yet?

妳哋好! 我都收到信了, 但, 是 p.m. class

cobymom

我始終覺得學英文更要d,因為聖心我唔係太知英文情度,但係我姪女之前都有係聖心,我嫂嫂同我講佢話會比較嚴同埋會有少少冇乜愛心,但係我interview當日我又唔覺d老師差,不過覺得太中中啦。

你都唔使擔心,因為BK d人話YORK好少唔收,總之有interview就得,你預下星期會收到信呀!
‹ 上一主題|下一主題