用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 施德福(Stafford) - 请给些意见 ...
樓主: 猴子爸
go

施德福(Stafford) - 请给些意见

Re: 施德福(Stafford) - 请给些意见

mariobie 寫道:
My son did not talk anything yet, just say "bye".
He interviewed 4 schools, but he always perform too bad, the teacher called him and he did not response. So I want to apppy more schools for him.

I heard Stafford is a good school. So can I apply now?? any website????

I like there are small class size. The teacher can take care the children easily.

www.stafford.edu.hk   

猴子爸 寫道:
Today we received the acceptence letter and my son has been assigned to their am class.  It's indeed not a bad idea to ask Ms. Chan to arrange a campus tour next week as we need to pay the deposit as required anyway.

Thanks for the comments from everyone!

猴子爸 :

我仔仔也被取錄了, 亦是上午班 !
而上次interview時, 校長稱稍後stafford的聖誕party會邀請埋來年的新生一起去,
你和你的仔仔會去嗎?

我仔仔都取錄了,不過佢係全日班k2,你地要交幾多留位費呀?
我要交千幾,唔知點解咁貴?其他學校只係收660

fannyycm 寫道:

我仔仔讀K1 AM要交 $660

請問為何你要從ST. CAT轉過STAFFORD呢 ?

我仲未決定是否會轉讀stafford,因為我剛剛才知道st.cat.由k2開始,外籍老師好似唔係長註班房,好像要待英文堂才會到課室,但係我自己就希望仔仔有多d時間學好英文同埋希望可以訓練佢獨立d,所以現在要為他安排一間全日而又可以學好英文嘅學校.不過,我宜家仲考慮緊交唔交留位費....比d意見我?
kakaloklok 寫道:
[quote]

請問為何你要從ST. CAT轉過STAFFORD呢 ?
[/quote]

fannyycm :

其實我都唔能夠俾實質意見...
首先, 你小朋友已有K1經驗, 而我小朋友則剛剛上K1.

不過, 上述兩間幼稚園, 本人亦曾帶小朋友in過 :

stafford :
1) 收生數目比較少, 可以集中係小朋友身上比較多,
    而s的教標非常著重於英文 (感覺有 80%)
   則視乎你想小朋友的出路.
st cat :
   相反, 收生比較多, 但它的出路, 好似 (大脾打石膏)
   "比硬"咁

但只要有實力的話, 本人亦相信可以有很好的出路 !
你同意嗎?

kakaloklok

其實我之前選st.cat.係希望仔仔學好英文,所以選一間有外籍老師駐班房嘅學校,但到k2時......,此外,當然希望仔仔入到一間好的小學.其實,我唔係重視係唔係出名幼稚園,但係d小學收生嘅時間就會睇你小朋友讀邊間幼稚園.所以,我真係好煩,如果選咗stafford,可能仔仔可以多d機會接觸英文,但係又擔心這間幼稚園的小一派位結果.如果兩間學校都收你個小朋友,你會點選?因為stafford 要交成千幾蚊留位費

Hi Kakaloklok,

其實我都有呢個疑問,因為我個女本身而家讀緊劍鳴N1國際班,雖然有個NET駐班,但係我係觀課時發覺個NET真係好被動,同埋間學校的環境全以中文為主的,所以我朋友話如果想個女的英文好,建議我轉去Stafford,佢又話st.cat.由K2開始已經唔係冇NET駐班,有些班的英文堂更不是由NET教的,同埋校舍實在太多人,所以不是每個小朋友都可被兼顧得很好,而Stafford以小班教學,由K1-K3都有NET駐班,所以每個學生都很被重視,敝處係呢問學校不是出名,派位是要靠學生本身的實力的,所以而家諗緊是否應由劍鳴轉過來,因為實在有太多人話劍鳴的Kindergarten好,校長是某名校校長,所以派位成績理想,但我覺得個女而家讀緊n1不是太好

但想深一层,如果有一间学校收生,不是看学生实力,而只是看幼稚园的名气,那么那间学校一定有问题。
我也到过劍鳴,也听过有孩子在那里念书的朋友讲过。给我的印象,真的如你所说,中文strong,英文靠父母。但老师有爱心,校舍的设计比较“娘“(purely subjective)。
如果只有劍鳴,乐基(校舍给我的感觉跟劍鳴不相上下)和施德福,我肯定会选施德福。

Nice to meet you!
Yes, I believe it's very likely that we will attend the party, if we are invited.

Also, I happened to have a chance to get some insider's info from a friend (or a friend of my relative whom I seldom met) who had taught at York for less than a year (which is very common at York).  She highly recommended Stafford to us.  She said although both Stafford and York are owned by the same organization, they are separately run.  At Stafford, Ms Chan, a very nice teacher, is in charge of the day-to-day operations and she has helped build a good team there.  In one occasion, my frend was assigned to help at a function held at Stafford.  She found that the school was much more properly managed and the bonding between teachers and parents was very strong.  That tells a lot of things such as the high transparancy of the school and the trust from the parents with the school.

I feel more comfortable with the school now.

kakaloklok 寫道:

猴子爸 :

我仔仔也被取錄了, 亦是上午班 !
而上次interview時, 校長稱稍後stafford的聖誕party會邀請埋來年的新生一起去,
你和你的仔仔會去嗎?

:  :

anitabbangel 寫道:
Hi Kakaloklok,

......,而Stafford以小班教學,由K1-K3都有NET駐班,所以每個學生都很被重視,敝處係呢問學校不是出名,派位是要靠學生本身的實力的,........[/quote]

I totally agree with you.

其實Stafford的NET不單駐班, 更主動同小朋友傾計, 例如在早上未開始上堂前或放學等校車或家長接放學時, 外籍老師都會在課室照顧小朋友, 同佢地傾計或講故事. 我女兒是比較主動說英文,(校車通常是每天最早到學校) 在這方面就獲益良多  

當然, 他們每天都有Small Group Teaching Time, 兩位外籍老師及兩位本地老師會輪流到四個小組教他們或溫習當天所教課程, 故此小朋友都有好多機會同外籍老師交流!

不過, 雖然sf 小朋友既英文好, 但佢地d中文程度應該都幾好, 現在k1每星期有一次中文功課(但不是寫字, 而係要家長同小朋友做一些小習作,去認識那些中文字的意思), 每星期亦會教一些中文兒歌及小詩篇, 認識不同的主題, 例如家庭, 中秋等. 我女兒回家也會朗朗上口, 證明老師也花了不少心機教他們   

因此, 我覺得sf並不只是重視英文, 整體中英語文程度也很好.  

hello....

anitabbangel
猴子爸
fannyycm

相信你們亦十分重視小朋友的成長學習過程 ? 隨了父母提供了優質的學習環境外, 還要看看小朋友自己的吸收, 成長等, 但本人隨了考慮以上因素, 在幼稚園這階段, 最重要學習的是尊重別人, 愛護他人, 如何與其他人相處, 不自私, 否則日後長大成人後變了壞人咁點算???
但不用過份著重 "名"氣, 要試想想 : 每一條隊總會有龍頭龍尾, 係咪? 最緊要的是,
1) 學習環境理想
2) 本身家長亦親身視察過, 是否適合小朋友及家長
    (若果家長自己都覺得唔舒服, 就更加會令小朋友變得
       學校無歸屬感, 小朋友學習又怎會開心?)
3) 就算小朋友讀了名幼, 排龍尾, 上小名小, 追唔到課程,
     咪又遲早會被淘汰?
4) 所以本身的實力 +
5) 開開心心的培養上學態度 +
6) 父母的培育, 是最緊要的

(純屬本人意見)

Hi All
    我認為SF真係唔錯,我囝囝04年畢業於SF,中、英Teacher有愛心,陳主任也很關心小朋友。當年考私校小一,成績也不錯,記得考去男小拔、聖方濟各、陳守仁、德望、九龍塘小學都有。

其实如果施德福把总畢業人数和每人考获的学校资料(政府派位的不计算在内)放在网上,令到学校更加透明,那么准备投考这间学校的家长就会更加有信心。

sasawoo 寫道:
Hi All
    我認為SF真係唔錯,我囝囝04年畢業於SF,中、英Teacher有愛心,陳主任也很關心小朋友。當年考私校小一,成績也不錯,記得考去男小拔、聖方濟各、陳守仁、德望、九龍塘小學都有。

Re: 施德福(Stafford) - 请给些意

sasawoo 寫道:
Hi All

請問你小朋友考到那幾間?
最終選了那間?

I think all of you are also love yr. kid & are good parent because you don't want to choose the wrong.  I was same as you so I applied several Kowloon Tong Traditional famous (others people said) schools at that time.

After 3years, I advise you :”Traditional + famous” not equal to “Goods & Suitable “ to yr. child.
To have the site visit & can understand the school environment.  Find out  how they will teach yr child.  e.g. which approach, no of Native English teacher etc.  Of course, I think English is very important & hope my child can learn in a correct way & no pressure.

At the end, my child studied in Stafford & P.1 now.  I think I do the correct choice & the result is very good.  I got more than I expected as before.

sasawoo,
busyparent,

May we know at which school does your child study now? What benefits did your child gain the most from Stafford?

猴子爸:
      我仔現讀喇沙,升小一時考了5間私校(小拔、聖方濟各、九龍塘小學、牧愛上午校、陳守仁),3間錄取。其實我仔係升K3時由York轉去SF讀am.,我仔在呢兩間都讀得好開心,雖然只讀了一年SF,但我覺得SF好好(York都唔錯),每年的親子旅行和親子活動都辦得唔錯,小朋友開心之餘又學到東西,最大得益係在SF讀劍橋starters課程考得15個盾,呢個完全係我意料之外。
        也講SF的缺點:學費、書簿費較貴,旅行活動費較貴,相片要俾錢買,不過很多雜費都係自願性質的。

As for the tuition, I believe it is in the range of $3,100 - 3,300 per month for half day and around $6,000 per month for full day (X 12 months).  Full day tuition covers extracurricular activities in the afternoon.  Books and misc. are also additionally charged.  In terms of total costs, it is definitely on the high end among kindergartens in Kowloon Tong.