用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 05金巴倫小朋友升L2? 入來傾下近況 (6)
樓主: CMMANDY
go

05金巴倫小朋友升L2? 入來傾下近況 (6)

Re: 05金巴倫小朋友升L2? 入來傾下近況 (6)

coracora & All,

妳返學校幫手呀!    , 我記得上年ga游泳日, 都是雨天啊! 幸好d 泳池仔在有蓋地方, 我剛才打電話返學校, 聽到d小朋友ga歡笑聲, 一定是玩得好開心了, 順帶一提, 明天著普通衫, 唔洗帶茶點添     

CMMA NDY

今日ga 游水和昨日ga 雨傘相, 出左喇! 見到Cyrus , Tim & 林偉樂啊!    

CMMANDY,

今日忘記左講,中銀旅遊依家做緊套票去長隆酒店,我打去問過,一間房約$1200,咁都抵喎,唔洗成萬咁貴。

有冇聽過塘廈三正半山酒店?依家睇緊資料,有人向我推介,上網睇都唔錯。

SandyKL,

我終於book 左祈福別墅4-6/7, 3 日2 夜, 1,7xx, 4 房3 層高, 另買黃崗車票, 這幾日會買埋部分門卷, 未計食, 預計5,xxx , 不過為左2 隻白虎, 都要入去食長陸自助晚餐, 等d小朋友開心下    , 我沒有book 祈福返香港回程車, 因為諗緊搭3:30, 4:00, 4:30 車    , 買定就梗左, 因為間屋可以4:00 才 check -out    , 唔知怕唔怕無車ga 呢    塘廈三正半山酒店, 裡面有什麼野玩架

CMMANDY

i saw Yola as well....

CMMANDY 寫道:
今日ga 游水和昨日ga 雨傘相, 出左喇! 見到Cyrus , Tim & 林偉樂啊!    

Deal All
好吾開心呀!大頭蝦駕到.聽日去玩.噚晚check証件先知呀囡回鄉証過左期.做吾切快証.呀囡冇得去     
請各位立即check証件.吾好似我0甘大頭蝦.   

各位,
我想請問你地小朋友有冇經常性流鼻血呀? CYRUS 6月19日到今早總共流

Man,

Cyrus 是否時常挖鼻孔呀?
如果不是,你試吓每天俾d 西瓜 佢食,如果又再流,咁可能鼻膜薄,咁就要睇專科,有機会要电鼻,我以前都好似 Cyrus 咁 頻頻流鼻血,电咗鼻後 就冇再流。

大家有沒有參加交通安全隊呀!

MAnLAN.
我個囝都成日流鼻血.星期二晚先流完.半夜流到佢自己醒左羅紙巾抹鼻.以前佢隔曰就流.而家好d啦.我番去搵條藥方比你試下煲比佢飲.中藥黎架.你可以試下."如果你信ga話"
Deal All
我今朝"ト"倒去攪急件.終於攪掂.傍晚6:00有得羅.不過真係好"那利".一次要$470.勁肉赤.再做埋三年証+埋成$800
心都痛埋.不過呀囡話真係想去."因為佢冇暑假放要日曰返學補課"黎緊佢要會考.佢有排都冇得玩.所以肉赤都要比.   

交通安全隊 係要老師選拔架,唔係我哋話想参加便可参加架! :cry:

CMMANDY 寫道:

大家有沒有參加交通安全隊呀!

CMMANDY,

$5000+去長隆以你4大兩小咁都合理。我諗都唔怕既,7月6日星期五,又未到其他學生放暑假,上去既人多,走既人都唔會好多既。

我老公成功訂到祈福酒店7月24日至26日,跟住佢會再訂埋祈福南沙酒店,係果度住多晚,希望好天啦,應該日日游水,皮都甩埋咯。

塘廈三正半山酒店,係戶外旅行果個區,有人貼出黎架,可以睇下果度既環境,泳池好大,去玩二日一夜幾舒服。

交通安全隊???佢地咁細個點做交通安全隊呢?自己都未攪得掂啦。

ManLam,

嘩,你唔講我真係見唔到Yola,你真係超好眼。

我二仔經常了鼻,所以流得好誇張,有時

ManLam,

見你講開囝囝流鼻血, 我adrian都係當中表表者. 佢k2開始有流, 流流下流得好密. 一星期都有成3-4次, 每次仲有好似瀑布甘, 接都接唔切ga. 結果去到u3差唔多畢業, 去睇耳鼻喉專科, 醫生話佢鼻膜好薄, 初初就電咗一個鼻先, 點知另一個鼻都係甘成日流, 無幾耐醫生都suggest電埋另外一個. 電咗之後情況係改善咗, 無流得甘密, average來計, 半個月至一個月先流一次. 其實期間我地都煲過好多野比佢飲, 都係無mud效. 不過醫生話鼻膜薄真係要等佢大大下先會好d, 我地宜家唯有晚上等佢瞓前同佢查d 花士令係個鼻入面, 舊年冬天仲買咗部發濕器(如果買就要買會放冷or熱氣既先得), 不過情況真係好過之前好多. 同埋夏天開冷氣瞓覺一定要擺d水係房入面, 總之盡量令到環境唔好甘乾同佢個鼻潤d, 應該會好d.

希望我既經驗幫到下你啦.

好難才返到入來

原文章由 coracora 於 07-6-25 21:59 發表
Audreyma
多謝到時你ga捧場先   
不過今次ga topic都幾驚嚇.希望到時吾好轉台啦     

dear all
我老公改左7/7星期六晚上有線"怪談"多多捧場

dear all
我老公改左7/7星期六晚上有線"怪談"多多捧場