用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 05金巴倫小朋友升L2? 入來傾下近況 (6)
樓主: CMMANDY
go

05金巴倫小朋友升L2? 入來傾下近況 (6) [複製鏈接]

Re: 05金巴倫小朋友升L2? 入來傾下近況 (6)

MMWong~ CMMANDY~ CheaChea~

呢个星期日 1:30-2:30p.m. 是否已定?
如是,到時見喇! :

SandyHung,

係呀! 或許約早少少, 例如在附近等埋一齊, 因為我不知道在那兒, 要由CheaChea 帶路.

CMMANDY

SandyHung 寫道:

如是,到時見喇! :

SandyHung,

係呀! 或許約早少少, 例如在附近等埋一齊, 因為我不知道在那兒, 要由CheaChea 帶路.

CMMANDY

如是,到時見喇! :

SandyHung,

Yes. 到時見喇!    

如是,到時見喇! :

MMWong, alalma, SandyHung, CheaChea, Audreyma, ManLam,

評估月底開始, 上次評估前, 大家出來測試班小朋友, 我覺得對天穎幾好, 有沒有興趣, 26/11再來一次, 橫店星期日我, ManLam 和 MMWOng 都入來TKO, 大家 ok 嗎?

SandyHung & CheaChea,

妳倆如果做埋出題目, 就更好喎, 我這個是弱項, 妳們方便嗎?Thank you!

CMMANDY

Chea Chea,

朗文開倉書籍貨品兩折起 莎翁全集3元發售

---------------------------------------------

【本報訊】「三蚊雞」可購得甚麼書?原來可買起一套10本連13張CD的莎士比亞經典名著全集。繼早前灣仔書節、修頓書展五折賣書後,朗文明日起一連六天舉行開倉大傾銷,現場貨品不但低至兩折起,每日更精選一款以3元發售原價由逾200元至近500元不等的書籍,包括莎士比亞全集。記者:蔡朗清

朗文香港教育助理推廣經理梁燕鳳昨表示,一年一度的「朗文開倉大傾銷」明天起在銅鑼灣崇光百貨舉行,場內分為兒童圖書、補充練習、英語參考書、辭典及學前教育五大展區,逾萬種的書籍低至兩折起售賣。主打項目「每日$3至抵精選」,六款原價由231元至480元不等(見表)的書籍,全部以3元蝕本價發售,「好似朗文莎士比亞經典名著全套英文簡化版一直好受家長、小朋友歡迎,原價480元,

CheaChea,

我果張卡如果冇繼續增值,係10月頭過期,如果過左期,就用唔到,要買過一張新架。

你10月25日去果個馬頭涌講甫座係咪?我、CMMANDY及MMWong都會去,到時再約埋一齊去。

CMMANDY,

在行唔講得,但去完一次自由行,發覺得比跟團自由得多,雖然洗費貴左,但可以隨喜好食、行,真係物有所值,以後去泰國都係考慮自由行。

電話卡可以係任何一間7仔買到,入面有份說明書,最低面值係50銖,插入去電話內,之後要打去台(說明書有用英文寫電話號碼)登記使用個電話號碼,打去個台全錄音對話,有兩種語言選擇,英及泰語,成功之後就可以打電話,打長途電話番香港好抵。最好買埋張增值卡,但我唔識用,我既朋友買過增值卡,要叫7仔既職員幫手打電話去登記增值,但個職員好唔客氣,因為唔係佢既職責,幫忙只係人情。所以都係買大d面值,冇咁麻煩。

Audreyma,

真梳乎。我都好希望玩降落傘,從未玩過,應該好好玩,我一向都好恨玩降落傘,可惜一直冇機會玩。

alalma,

我同事話多人到不得了,排好長龍,怕怕囉。

SandyKL & CheaChea,

好呀! 我記得亞Man 都一齊去參觀, 到時約埋一齊呀 !應該唔洗在學校集合嗎? 因為那兒交通ok ga, 好多巴士& Van 仔到的   

SandyKL,

萬一11月26日搞得成, 妳會帶Yola 入去TkO會所玩 & 評估rehersal 嗎?   

我可能都會去參觀, 都時 say hi

CMMANDY 寫道:

好呀! 我記得亞Man 都一齊去參觀, 到時約埋一齊呀 !應該唔洗在學校集合嗎? 因為那兒交通ok ga, 好多巴士& Van 仔到的   

SandyKL,

萬一11月26日搞得成, 妳會帶Yola 入去TkO會所玩 & 評估rehersal 嗎?   

vv,

原來U3 都一齊, 一定好熱鬧了.

CMMANDY

vvmakyy 寫道:

[quote]
CMMANDY 寫道:

SandyKL,

[/quote]

CMMANDY~

其實Tim升上L2後,我都冇時间幫佢温習,剩係應付佢果d 中文寫字已夠我累,所以 今趟佢会考天才,我唔push佢喇! 我諗今次出題目要靠 CheaChea 了。

CMMANDY 寫道:
MMWong, alalma, SandyHung, CheaChea, Audreyma, ManLam,

評估月底開始, 上次評估前, 大家出來測試班小朋友, 我覺得對天穎幾好, 有沒有興趣, 26/11再來一次, 橫店星期日我, ManLam 和 MMWOng 都入來TKO, 大家 ok 嗎?

妳倆如果做埋出題目, 就更好喎, 我這個是弱項, 妳們方便嗎?Thank you!

CMMANDY

我都會去,但 我會喺 TKO 搭 98C 去果喥,到時再 say Hi。

CMMANDY 寫道:
vv,

原來U3 都一齊, 一定好熱鬧了.

CMMANDY

[quote]
vvmakyy 寫道:

[quote]
CMMANDY 寫道:

SandyKL,

[/quote] [/quote]

CMMANDY,

我11月26日約左人去行山,所以果日我黎唔到。土瓜灣真係挺近我屋企,最驚係越近越易遲到。我兩個仔11月20日果個星期中、英、數評估,都唔知溫得邊個添。

Check pm pl.

SandyHung,

我都係咁話,果d中文字令我好沮喪,最近果個「風」字,真係字如其義,打哂大風。我仔幼稚園都冇寫咁深既字,佢一上小學一樣識。我樣樣都滿意,淨係對中文教法持不同睇法,佢地教小朋友中文字既系列真係要改進下。

vv,

我諗我會認得你,但我頭海中既你,仍然係一把長秀髮,希望唔會認錯。到時見!

CheaChea~

你是否指參觀 馬頭涌官立小學?
如是,參觀日期是 11日25日(星期六),時间是 3:15-4:30p.m.,地點是 九龍城福祥街一號 馬頭涌官立小學。

[quote]
CheaChea 寫道:
Dear all,

請問誰人記得下星期探訪學校時間及地點?
[/quote]

Thank You.我驚撞期。   
Qvi 3.97kg :-?
http://www.babyhome.com.tw/bb/156458

CMMANDY~

其實Tim升上L2後,我都冇時间幫佢温習,剩係應付佢果d 中文寫字已夠我累,所以 今趟佢会考天才,我唔push佢喇! 我諗今次出題目要靠 CheaChea 了。

[quote]
CMMANDY 寫道:

CMMANDY
[/quote]

我無問題。但當日會所有function攪慈善話動可能好多人,況且當日下午我要番工,所以要上午先可以一切玩。
若然真係選擇會所玩,我建議改期,否則就要諗吓去別兒。
http://www.babyhome.com.tw/bb/156458

我兩個仔11月20日果個星期中、英、數評估,都唔知溫得邊個添。

SandyKl,

好明白你苦況,你係我哋先鋒,遲幾年到我哋,到時要多多請教你。

CMMANDY~

其實Tim升上L2後,我都冇時间幫佢温習,剩係應付佢果d 中文寫字已夠我累,所以 今趟佢会考天才,我唔push佢喇!

Tiff既情況同Tim一樣考試前唔迫得,越迫越衰,完全唔入腦    ,所以唯有每日都温習少少。   

vvmakyy 寫道:

[quote]
CMMANDY 寫道:

SandyKL,

[/quote]

好呀,好熱鬧。   

[quote]
CMMANDY 寫道:
SandyHung,

CMMANDY,Sandyhung and MMWong,

咁乜而約1315在寶淋MTR出閘口等,不過我要遲D到,等我老公帶路。

alalma 寫道:
八到聽日開始Sogo 21/F Longman開倉!

Thank You.

今日報紙終於公布,我而家落去望望,有好野番來同大家講。   
‹ 上一主題|下一主題