用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 05金巴倫小朋友升L2? 入來傾下近況 (6)
樓主: CMMANDY
go

05金巴倫小朋友升L2? 入來傾下近況 (6) [複製鏈接]

Re: 05金巴倫小朋友升L2? 入來傾下近況 (6)

alalma, SandyKL

朋友2 公婆帶3 歲囡, 自由行去泰國曼谷, 想去夢幻樂園(Dream World) , 水族館 & 動物園交通點安排呢? 那間4-5 星級酒店在曼谷, 方便去這3 大樂園外, 仲是乾淨d呢?另外由於只逗留4 日3 夜, 會唔會有2 個樂園,可以近d, 一日玩哂咁呢? 分享下呀!    

CMMANDY

Audreyma,

去旅行妳強項喇!     真是科技發達, 方便得好緊要, 唯一是對得個Mon. 多, 對眼由 無近視, 變得開始近視     , 我唔要帶眼鏡啊!  

CMMANDY

Audreyma 寫道:
CMMANDY,

我因為唔喺位做嘢,所以冇入嚟傾囉!旅行d嘢一早攪掂晒喇!機票同酒店都係網上面book,而家唔駛出街就攪掂晒,真係好方便。

SandyKL,

係呀!我上年又係呢個時候去旅行ge,學校啱啱評估完我哋就去玩啦! 今次去沙巴,12月3號去7號返。無錯,我諗上咗小學真係好難喺平時去旅行架,可能要捱貴機票,仲要同人迫我就最怕喇!

我弟婦細妹12月9日結婚,佢預咗請我哋一家去飲,但 當日我公司喺大陸搞Annual Party,並会班發工作超過10年ge員工獎,而我是其中一份子,你哋俾d 意見我 應該去邊个party好呢?

CMMANDY~

我最近有一發現,原來食 藍梅 可保護視力架。 :
你都試吓呀!

如果個員工獎係緊要

SandyHung,

大陸到攪係一個關鍵   , 個人好怕上大陸, 不過咁有代表性ga時刻, 相信我會去公司Annual Party, 弟婦個妹結婚, 妳老公帶Tim 去, 得唔得呢?  

CMMANDY

SandyHung 寫道:
我弟婦細妹12月9日結婚,佢預咗請我哋一家去飲,但 當日我公司喺大陸搞Annual Party,並会班發工作超過10年ge員工獎,而我是其中一份子,你哋俾d 意見我 應該去邊个party好呢?

SandyHung,

係呀! 咁我真是要試下了, 放工坐言起行先. Thank you so much.

CMMANDY

CMMANDY~

你都試吓呀!

唔敢當 唔敢當! 你先係日本通呀! 我都有聽過我d同事話對得電腦多近視加深

記得係 深藍色(有d 似黑色)細細粒(好似手指尾ge指甲size咁)果d 藍梅呀!

CMMANDY 寫道:
SandyHung,

係呀! 咁我真是要試下了, 放工坐言起行先. Thank you so much.

CMMANDY

[quote]
CMMANDY~

你都試吓呀!
[/quote]

Audreyma~ CMMANDY~

喺大陸攪真係一個問題,如果去公司Annual Party,我要喺大陸過一晚夜架! 等我再考慮吓先!

Hi there!

SandyHung, can you leave your new born though if you stay overnite?  

New maid arriving this Sunday.  Getting excited.  Hope she is good!  

sandyhung & cmmandy

我看報紙講食藍梅係對眼睛有幫助架, 仲要早上與早餐一起食 / 空肚食最好, 不用多, 每天十幾粒就可以, 不過, 真的對眼睛有冇幫助我就唔清楚, 因為我有時都會食, 但係我本身好深近視, 又唔覺有咩見效, 可能冇加深已經好好

[quote]
CMMANDY~

你都試

Furbabies~

我就係唔捨得離開BB一晚! :cry:
希望你今次呢个工人好喇,祝一切順利! :

藍梅亦有減斑作用,我媽咪原有好嚴重ge青光眼,但 食咗藍梅後,視力回復正常;另有一BK媽咪ge囡囡,一出世便有遺傳性近視,佢又係食咗藍梅3个月後,近視冇加深兼淺咗少少。

[quote]
vvmakyy 寫道:
sandyhung & cmmandy

我看報紙講食藍梅係對眼睛有幫助架, 仲要早上與早餐一起食 / 空肚食最好, 不用多, 每天十幾粒就可以, 不過, 真的對眼睛有冇幫助我就唔清楚, 因為我有時都會食, 但係我本身好深近視, 又唔覺有咩見效, 可能冇加深已經好好

[quote]
CMMANDY~

你都試

VV & SandyHung,

收到, 一於買來食下

CMMANDY

[quote]
藍梅亦有減斑作用,我媽咪原有好嚴重ge青光眼,但 食咗藍梅後,視力回復正常;另有一BK媽咪ge囡囡,一出世便有遺傳性近視,佢又係食咗藍梅3个月後,近視冇加深兼淺咗少少。

Furbabies,

希望個工人, 令妳喜出望外

Furbabies 寫道:
Hi there!

SandyHung, can you leave your new born though if you stay overnite?  

New maid arriving this Sunday.  Getting excited.  Hope she is good!  

Dear All,

有沒有聽過荳奶, 中醫建議我囝轉食, 希望減低痰ga 形成. 都唔知邊隻牌子好.

去大陸搞party?如果要攞獎就去公司果邊啦!弟婦個妹??唔係太親啩!應該禮到就okay啦!你ge concern會係細B嗎?

我都唔曉呀!如果打聽到話你知吓!

CMMANDY 寫道:
Dear All,

有沒有聽過荳奶, 中醫建議我囝轉食, 希望減低痰ga 形成. 都唔知邊隻牌子好.

我未試過自由行BANGKOK,不過記憶所及DREAM WORLD &動物園都唔係咁易去到GA!動物園&DREAM WORLD都係喺市郊,而水族館就係位於鐵路沿線,好易去到!我諗DREAM WORLD &動物園at least要spend 2 whole days!

CMMANDY 寫道:
alalma, SandyKL

朋友2 公婆帶3 歲囡, 自由行去泰國曼谷, 想去夢幻樂園(Dream World) , 水族館 & 動物園交通點安排呢? 那間4-5 星級酒店在曼谷, 方便去這3 大樂園外, 仲是乾淨d呢?另外由於只逗留4 日3 夜, 會唔會有2 個樂園,可以近d, 一日玩哂咁呢? 分享下呀!    

CMMANDY
‹ 上一主題|下一主題